Бързо и много вкусно, лесно за приготвяне!
ПРОДУКТИ:
карфиол 300 г
зехтин 2 суп.л.
сол
прясна мащерка китка
черен пипер
червен пипер
чесън на прах
къри
куркума
кимион
сусам
ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се накъсва на едри розички, след това се нарязва на филийки,
като малки стекчета, с дебелина 1 см.
Необходимо е да се попарят за много кратко време,
аз го правя в мултикукър Crown, на програма STEAMER /пара/,
за 3-5 минути.
Стекчетата се изваждат.
В купа се смесват зехтин, сол, черен пипер, червен
пипер, кимион, чесън, къри, куркума,
сусам и прясна мащерка.
Стекчетата се намазват с тази смес, със силиконова четка,
от всички страни и се пекат в еър фрайър /Instant Vortex plus/на програма
GRILL /грил/ 10 минути, като на 5-та минута
се обръщат, за да се запекат от другата страна.
Освен в еър фрайър карфиолът може да се
запече на обикновен грил или на фурна, но
става по бавно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар