неделя, 13 февруари 2022 г.

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛЕНИ СТЕКЧЕТА

 Бързо и много вкусно, лесно за приготвяне!



ПРОДУКТИ:

карфиол 300 г
зехтин 2 суп.л.
сол
прясна мащерка китка
черен пипер
червен пипер
чесън на прах
къри
куркума
кимион
сусам

ПРИГОТВЯНЕ:

Карфиолът се накъсва на едри розички, след това се нарязва на филийки,
като малки стекчета, с дебелина 1 см.
Необходимо е да се попарят за много кратко време,
аз го правя в мултикукър Crown, на програма STEAMER /пара/,
за 3-5 минути.
Стекчетата се изваждат.
В купа се смесват зехтин, сол, черен пипер, червен
пипер, кимион, чесън, къри, куркума,
сусам и прясна мащерка.
Стекчетата се намазват с тази смес, със силиконова четка,
от всички страни и се пекат в еър фрайър /Instant Vortex plus/на програма
GRILL /грил/ 10 минути, като на 5-та минута
се обръщат, за да се запекат от другата страна.
Освен в еър фрайър карфиолът може да се 
запече на обикновен грил или на фурна, но
става по бавно.

ДОБЪР АПЕТИТ!








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар