четвъртък, 3 февруари 2022 г.

КЕКС С ТИКВА, СТАФИДИ, ОРЕХИ И КАНЕЛА

Много ароматен и влажен кекс, който може
да поднесете с чай, кафе или сок.




ПРОДУКТИ:

тиква настъргана 2 ч.ч.
брашно 2 и 1/2 ч.ч
захар 1 и 1/2 ч.ч.
олио 2/3 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
щипка хлебна сода
орехови ядки 1/2 ч.ч.
стафиди 1/2 ч.ч.
яйца 4 бр.
канела 1 ч.л.
и още:
черен шоколад 1 бр.
прясно мляко 3 суп.л.
пръчици за украса

ПРИГОТВЯНЕ:
За изпичането на кекса ползвам
мултикукър Crown.

Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавя се олио, на тънка струйка, настърганата тиква,
смлените на едро орехови ядки,
пресятото брашно, заедно със содата, бакпулвера и канелата.
Разбърква се и се добавят част от стафидите.
Купата на мултикукъра се намазва с олио, посипва се леко с брашно 
и на дъното и се слага хартия за печене, с кръгла форма.
В средата се поставя чаша и се сипва част от кексовата смес.
Поръсват се стафиди и се сипва останалата смес.
Отново се поръсват стафиди.
Кукърът се включва на програма CAKE/КЕКС/, за 45 минути.
След като свърши програмата, кексът се изважда 
от купата на кукъра и се обръща.
Пече се от другата страна още 10 минути, на същата програма.
След това кекът се охлажда и залива с шоколадова
глазура, приготвена от черен шоколад и прясно мляко.
Поръсва се с шоколадови пръчици.

ДА ВИ Е СЛАДКО!










 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар