сряда, 2 февруари 2022 г.

КЮФТЕТА ЯХНИЯ

Топла, вкусна яхния, която обичаме да похапваме у дома.


ПРОДУКТИ:

свинско мляно месо 500-600 г
ориз 3-4 суп.л.
лук 5-6 глави
моркови 2 бр.
сушени сливи без костилки 10 бр.
чесън 2-3 скилидки
гъби 3-4 бр.
кубче телешки булъон
млени домати 1 каф.ч.
пиперково пюре 1 ч.л.
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
брашно за овалване на кюфтетата
олио
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът и морковът се наситняват в блендер.
Мляното месо се смесва
 с полусварения ориз, част от лука и моркова.
Прибавя се черен пипер, чубрица.
Сместа се смесва добре и от нея с мокри ръце се оформят кръгли кюфтета, 
които се овалват се в брашно.
В мазнината и малко вода се задушава останалия лук и морков, доматите,
пиперковото пюре, разтворения в топла вода телешки бульон.
Слага се сол, черен пипер, червен пипер, дафинов лист, 
сушените сливи, нарязаните гъби и ястието се оставя да ври, 
на средна степен на котлона.
Прибавят се оваляните в брашно кюфтета.
Ястието ври до окончателното сваряване на ориза.
Поднася се топло, поръсено с магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.








 

Няма коментари:

Публикуване на коментар