Топла, вкусна яхния, която обичаме да похапваме у дома.
ПРОДУКТИ:
свинско мляно месо 500-600 г
ориз 3-4 суп.л.
лук 5-6 глави
моркови 2 бр.
сушени сливи без костилки 10 бр.
чесън 2-3 скилидки
гъби 3-4 бр.
кубче телешки булъон
млени домати 1 каф.ч.
пиперково пюре 1 ч.л.
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
брашно за овалване на кюфтетата
олио
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът и морковът се наситняват в блендер.
Мляното месо се смесва
с полусварения ориз, част от лука и моркова.
Прибавя се черен пипер, чубрица.
Сместа се смесва добре и от нея с мокри ръце се оформят кръгли кюфтета,
които се овалват се в брашно.
В мазнината и малко вода се задушава останалия лук и морков, доматите,
пиперковото пюре, разтворения в топла вода телешки бульон.
Слага се сол, черен пипер, червен пипер, дафинов лист,
сушените сливи, нарязаните гъби и ястието се оставя да ври,
на средна степен на котлона.
Прибавят се оваляните в брашно кюфтета.
Ястието ври до окончателното сваряване на ориза.
Поднася се топло, поръсено с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар