Невероятно вкусна бяла риба, която приготвих в
еър фрайър Vortex, за кратко време и с малко мазнина.
ПРОДУКТИ:
риба сулка 2 бр.около 400-500 г
лимон
сок от 1/2 лимон
сол
черен пипер
зехтин 1 суп. л.
и още:
картофи червени 2 бр.
розмарин
сол
зехтин 1 суп.л.
черен пипер
червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Сулката се почиства от люспи и вътрешности.
Измива се старателно.
Намазва се с мазнина и се поръсва със сол и черен пипер.
В коремчето и се поставят резени лимон.
Върху рибата се изцежда половин лимон, оставя
се настрана да си поеме солта, както се казва.
През това време се обелват и нарязват картофите.
Слагат се в купа и се разбъркват
със зехтин, сол, черен и червен пипер.
Сулката се пече в еър фрайъра, за 5 минути, на
програма ROAST/печене/за 200 градуса,
след което се обръща и от другата страна и се пече още 5 минути.
Прибавят се картофите и рибата се допича
още 15 минути, за 180 градуса.
По средата на печенето се обръщат както рибата,
така и картофките.
Сулката се поднася топла, заедно с картофките и
резени лимон.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар