вторник, 15 февруари 2022 г.

ПЕЧЕНА СУЛКА

Невероятно вкусна бяла риба, която приготвих в
еър фрайър Vortex, за кратко време и с малко мазнина.


ПРОДУКТИ:

риба сулка 2 бр.около 400-500 г
лимон
сок от 1/2 лимон
сол
черен пипер
зехтин 1 суп. л.
и още:
картофи червени 2 бр.
розмарин
сол
зехтин 1 суп.л.
черен пипер
червен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Сулката се почиства от люспи и вътрешности.
Измива се старателно.
Намазва се с мазнина и се поръсва със сол и черен пипер.
В коремчето и се поставят резени лимон.
Върху рибата се изцежда половин лимон, оставя
се настрана да си поеме солта, както се казва.
През това време се обелват и нарязват картофите.
Слагат се в купа и се разбъркват
със зехтин, сол, черен и червен пипер.
Сулката се пече в еър фрайъра, за 5 минути, на
програма ROAST/печене/за 200 градуса, 
след което се обръща и от другата страна и се пече още 5 минути.
Прибавят се картофите и рибата се допича 
още 15 минути, за 180 градуса.
По средата на печенето се обръщат както рибата, 
така и картофките.
Сулката се поднася топла, заедно с картофките и 
резени лимон.
ДОБЪР АПЕТИТ!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар