Какво да се прави, ние сме пак на крем карамел!
Като не може да оказваме на любимите си хора☺
Той пък става все по-гладък и кадифен!
ПРОДУКТИ:
прясно мляко 500 мл
захар 2/3 ч.ч.
яйца 4 бр.
ванилия 1 бр.
за карамела: захар 1/3 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвен в мултикукър под налягане CROWN.
Прясното мляко се затопля на котлона и към него се сипва захарта и ванилията.
Не трябва да завира.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с млякото.
Сместа се прецежда.
Приготвя се карамела, като се бърка непрекъснато до хубав, наситен карамел и
се изсипва на дъното на стъклена форма, /аз ползвам купа за салата/.
Върху карамела се сипва млечно-яйчената смес, на тънка струя.
Купата се обвива отгоре с алуминиево фолио и се поставя върху решетка в купата на кукъра.
Внимателно се сипват 2 ч.ч.вода в купата на кукъра.
Затваря се капака и се стартира програмата за пара : STEAMER, която е за 10 минути.
След като свърши програмата,
се оставя налягането да спадне само и се отваря капака на кукъра.
Изчаква се 10 минути и се изважда купата с готовият крем карамел.
Оставя се на стайна температура, след което се прибира в хладилник, за да се стегне.
При поднасене се обръща и нарязва.
Става невероятен десерт, супер гладък и се реже с нож.
Насладете му се.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар