вторник, 8 февруари 2022 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ - 3

Какво да се прави, ние сме пак на крем карамел!
Като не може да оказваме на любимите си хора☺
Той пък става все по-гладък и кадифен!


ПРОДУКТИ:

прясно мляко 500 мл
захар 2/3 ч.ч.
яйца 4 бр.
ванилия 1 бр.
за карамела: захар 1/3 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвен в мултикукър под налягане CROWN.

Прясното мляко се затопля на котлона и към него се сипва захарта и ванилията.
Не трябва да завира.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с млякото.
Сместа се прецежда.
Приготвя се карамела, като се бърка непрекъснато до хубав, наситен карамел и
се изсипва на дъното на стъклена форма, /аз ползвам купа за салата/.
Върху карамела се сипва млечно-яйчената смес, на тънка струя.
Купата се обвива отгоре с алуминиево фолио и се поставя върху решетка в купата на кукъра.
Внимателно се сипват 2 ч.ч.вода в купата на кукъра.
Затваря се капака и се стартира програмата за пара : STEAMER, която е за 10 минути.
След като свърши програмата, 
се оставя налягането да спадне само и се отваря капака на кукъра.
Изчаква се 10 минути и се изважда купата с готовият  крем карамел.
Оставя се на стайна температура, след което се прибира в хладилник, за да се стегне.
При поднасене се обръща и нарязва.
Става невероятен десерт, супер гладък и се реже с нож.
Насладете му се.







Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар