неделя, 30 януари 2022 г.

КЕКС С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА, МОРКОВИ И ТИКВА

Предлагам да опитатете този ароматен и свеж кекс
 с тиква и моркови, с влажна текстура.
Уникално вкусен за сутрешно или следобедно кафе.




ПРОДУКТИ:

яйца 4 бр.
захар 1 и 1/2 ч.ч.
брашно 2 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч
орехови ядки 1/2 ч.ч.
моркови настъргани 1 ч.ч.
тиква настъргана 1 ч.ч.
щипка сода бикарбонат
бакпулвер 1 пак.
ванилова захар 1 пак. или канела
и още:
за глазурата:
бял шоколад 1 бр.
прясно мляко 1 суп. л.
масло колкото едър лешник
украса по избор


ПРИГОТВЯНЕ:

Кексът е изпечен в мултикукър Crown, но може да се изпече с тези
продукти и на фурна.

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото, 
настърганите тиква и моркови, орехови ядки.
Разбърква се с шпатула.
Добавя се пресято брашно, содата и бакпулвера.
Купата на кукъра се намазва с олио, посипва се с брашно.
Слага се хартия за печене/с форма на кръг/ и 
се изсипва кексовата смес.
Капакът на кукура се затваря и се пуска програма 
CAKE /кекс/,за 45 минути.
След като свърши програмата, кексът се обръща, с
помощта на чиния и кукърът се включва на същата програма, за 10 минути.
Изважда се и се оставя на решетка да се охлади.
Готовият кекс се разрязва на 8 парчета.
Приготвя се глазура, на водна баня, с бял шоколад, прясно мляко
 и масло, и с нея се облива кекса.
Посипва се с ядки по избор.

ДА ВИ Е СЛАДКО!













 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар