Много крехки и апетитни котлети за обяд или вечеря.
ПРОДУКТИ:
свински котлети 6 бр
лук 2 глави
гъби 200 г
картофи 2-3 бр.
соев сос 1-2 суп.л.
бяло вино 1/2 ч.ч
сол
черен пипер
лют пипер
мащерка
розмарин
олио 3 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Ястието приготвих в мултикукър.
Картофите, лукът и гъбите се обелват и нарязват на едро.
Котлетите се овкусяват със сол, черен и лют пипер.
Кукърът се включва на програма WATERLESS BAKE (безводно печене),
слага се олио и котлетите се запечатват от двете страни.
Изваждат се в чиния.
В кукърът се слагат се гъби, мащерка
и се сотират за кратко, след което се изваждат.
На дъното на кукъра се нарежда лука,
над него котлети, соев сос, гъби,
котлети, соев сос, гъби.
Слага се решетка, на която се слагат
едро нарязани картофи,
предварително посолени и поръсени с розмарин.
Сипва се 1/2 ч.ч.вино,
кукърът се затваря и се
стартира програма CAKE (Кекс),
която се изключва на 20-тата минута.
Става много вкусно, а и гарнитурата готова.
Добър апетит!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар