Поредният експеримент в мултикукъра е
КРЕМ КАРАМЕЛ С ТИКВА
Получава се и то по същият начин, както класическият крем карамел.
Мисля, че най-удачно е да се приготвя в стъклена купа, а не в метална
форма за кекс, която ползвах в този случай, така се появиха и шуплите.
Но има и следващ път!
Въпреки всичко десертът си струва, да се направи.
П Р О Д У К Т И :
прясно мляко 500 мл
яйца 4 бр.
захар 2/3 ч.ч.
ванилия 1 бр.
тиква 2 ч.ч./ обелена, на парченца/
и още:
за карамела:
захар 1/2 ч.ч.
вода 2 суп.л.
П Р И Г О Т В Я Н Е :
На дъното на кукъра се слага решетка и 2 ч.ч. вода.
Тиквата се слага в кошничка и се прибира в кукъра.
Капакът се затваря и се избира програма STEAMER /пара/, която е за 10 минути.
През това време, на котлона в тенджерка
се затопля прясното мляко със захарта и ванилията,
докато се разтопи захарта, но не до завиране на млякото.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с млякото, след
това сместа се прецежда.
Прави се карамел и се сипва в метална форма за кекс.
След като свърши програмата на кукъра, кошничката се изважда и
се оставя настрана, да изстине тиквата.
Тиквата, вече охладена се подрежда върху карамела и
отгоре се изсипва яйчената смес.
Формата за кекс се обвива отгоре с алуминиево фолио и се
прибира в кукъра.
Капакът се затваря и се стартира отново програма STEAMER /пара/,
за 10 минути.
Крем карамелът се оставя да изстине в купата,
след което се прибира в хладилник, за да се стегне.
Десертът се обръща на другият ден в подходяща чиния.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар