ПРОДУКТИ:
- кори за баница турски 500 г /кръгли/
- яйца 4 бр.
- сирене 200 г
- кисело мляко 1/2 коф.
- сода бикарбонат 1 ч.л.
- олио 100 мл
- масло 30 г
ПРИГОТВЯНЕ:
В мултикукър под налягане KROWN.
В киселото мляко се сипва сода и се изчаква да шупне.
Смесва се с разбитите яйца, натрошеното сирене и олиото.
Разбърква се добре.
Първата кора се сгъва на две и се намазва с тази смес.
Навива се на руло, след това на охлюв.
Купата на кукъра се намазва с олио.
Слага се хартия за печене на дъното, изрязана под форма на кръг.
Отгоре се слага първата навита кора.
Около нея се навиват останалите кори, плътно една до друга.
С останалата яйчена смес се намазва баницата отгоре.
Капакът на кукъра се затвяря.
Натиска се бутон CAKE (кекс) и се пече се за 32+10 минути.
Изчаква се 5 минути, след което купата на кукъра се обръща върху форма (в случая ми е налесно силиконова).
Баницата се обръща и се пече още 10 минути, от другата страна, на същата програма.
След това се изключва кукъра и баницата се изважда в подходяща чиния.
Сервира с топла с кисело мляко, компот, боза или друго.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар