ПРОДУКТИ:
- пилешки дробчета и сърца 500 г
- червено вино 1 ч.ч./непълна/
- кашкавал 100 г
- соев сос 1 суп.л.
- сол 1 каф.л
- черен пипер 1 каф.л.
- червен пипер 1 каф.л.
- лют пипер щипка
- олио 2 суп.л.
- сок от 1/2 лимон
- мед 1 суп.л.
- горчица 1 суп.л.
- чесън 1 пресована скилидка
- мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките дробчетата и сърца се измиват старателно.
На сърчицата се премахват кръвните съсиреци, след което се нарязват на половинки.
Измиват се отново и се слагат да се варят с вода, до полуготовност.
В купа се смесват соев сос, лимонов сок, горчица, олио, вино, мед, чесън, черен пипер, червен пипер, люто, разбърква се и се добавят пилешките дробчета и сърца.
/Сол се слага, след като се изпекат дробчетата, за да останат сочни/
Оставят се за 30 минути, да се мариноват, след което се прехвърлят се в тава и се пекат, за 20 минути, на 200 градуса.
Щом се изпекат дробчетата и сърчицата се настъргват обилно с кашкавал и се сервират топли.
Може да се наръси малко мащерка, въпрос на вкус.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Благодаря за рецептата! Бихте ли споделили,излива ли се от маринатата (или пък цялата) в тавата,преди да се пъхнат във фурната за печене, или маринатата не се ползва в печенето ? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам на отговор!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Заедно с маринатата се пекат.
ОтговорИзтриване