четвъртък, 6 януари 2022 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА И СЪРЦА НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:
  • пилешки дробчета и сърца 500 г
  • червено вино 1 ч.ч./непълна/
  • кашкавал 100 г
  • соев сос 1 суп.л.
  • сол 1 каф.л
  • черен пипер 1 каф.л.
  • червен пипер 1 каф.л.
  • лют пипер щипка
  • олио 2 суп.л.
  • сок от 1/2 лимон
  • мед 1 суп.л.
  • горчица 1 суп.л.
  • чесън 1 пресована скилидка
  • мащерка 
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките дробчетата и сърца се измиват старателно.
На сърчицата се премахват кръвните съсиреци, след което се нарязват на половинки.
Измиват се отново и се слагат да се варят с вода, до полуготовност.
В купа се смесват соев сос, лимонов сок, горчица, олио, вино, мед, чесън, черен пипер, червен пипер, люто, разбърква се  и се добавят пилешките дробчета и сърца.
/Сол се слага, след като се изпекат дробчетата, за да останат сочни/
Оставят се за 30 минути, да се мариноват, след което се прехвърлят се в тава и се пекат, за 20 минути, на 200 градуса.
Щом се изпекат дробчетата и сърчицата  се настъргват обилно с кашкавал и се сервират топли.
Може да се наръси малко мащерка, въпрос на вкус.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

3 коментара:

  1. Благодаря за рецептата! Бихте ли споделили,излива ли се от маринатата (или пък цялата) в тавата,преди да се пъхнат във фурната за печене, или маринатата не се ползва в печенето ? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!Заедно с маринатата се пекат.

    ОтговорИзтриване