ПРОДУКТИ:
- патладжани 5 бр. от дългите
- кашкавал 150 г
- чери домати 10 бр.
- чесън 2 скилидки, нарязани на филийки
- босилек-листенца пресен ( аз нямах и сложих сушен)
- олио за пържене на патладжана
- брашно за овалване на патладжана
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се нарязват на филийки.
Посоляват се и се оставят да си пуснат горчивия сок.
Измиват се и се подсушават с домакинска хартия.
Всяка филийка патладжан се овалва в брашно, изтупва се от излишното брашно и се запържва от двете страни, за кратко.
Доматите се режат на колелца, кашкавалът се настъргва на едро ренде.
В намазнена тава се нарежда ред патладжани, кръгчета домати тук там, филийки чесън, босилек, кашкавал.
Слага се втори ред патладжани, домати, чесън, босилек, кашкавал.
Следва трети последен ред, като над кашкавала се слагат останалите колелца домати, босилек.
Ястието се пече за 20-30 минути, на 180-200 градуса.
Поднася се топло. По желание може да се поръси със сусам.
Забележка: патладжаните могат да се изпекат на фурна, вместо да се пържат. Въпрос на вкус.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар