вторник, 25 януари 2022 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ-2

Приготвих го за втори път в любимия уред за готвене.
Този път с наситен карамелен цвят, супер нежен и гладък.



ПРОДУКТИ:
  • прясно мляко 500 мл
  • захар 2/3 ч.ч.
  • яйца 5 бр.
  • ванилия 1 бр.
за карамела: 
  • захар 1/3 ч.ч.
  • вода 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвен в мултикукър под налягане KROWN.

Млякото се затопля на котлона и към него се сипва захарта и ванилията.
Не трябва да завира.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с млякото.
Сместа се прецежда.
Приготвя се карамел от захар и вода, като се бърка непрекъснато до хубав, наситен карамел.
Той се изсипва на дъното на стъклена форма, /аз ползвам купа за салата/.
Върху карамела се сипва млечно-яйчената смес, на тънка струя.
Купата се обвива отгоре с алуминиево фолио и се поставя върху решетка в купата на кукъра.
Внимателно се сипват 2 ч.ч.вода в купата на кукъра.
Затваря се капакът и се стартира програмата за пара : STEAMER, която е за 10 минути.
След като свърши програмата, се оставя налягането да падне само и се отваря капакът на кукъра.
Изчаква се 10 минути и се изважда купата с готовият  крем карамел.
Оставя се на стайна температура, след което се прибира в хладилник, за да се стегне.
Става невероятен десерт, супер гладък и се реже с нож.
Насладете му се.
Сервирайте със замразени плодове и парченце портокал.








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар