ПРОДУКТИ:
- кисела зелка 1 бр.
- свинско мляно месо 600 г
- ориз 1 ч.ч.
- лук 1 гл.
- черен пипер
- червен пипер
- кимион
- джоджен
- чубрица
- лют пипер
- сухи чушки 3-4 бр.
- дафинов лист
- топла вода
- телешки бульон кубче
- китка магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Този път приготвих сърмите в мултикукър под налягане.
От зелката се отделят листа, на които им се изрязват жилките.
В тиган с мазнина се запържва лука, добавя се каймата, слагат се подправките.
Прибавя се 1 ч.ч. топла вода и се оставя да изври водата.
Сърмите се завиват и се поставят в купата на кукъра.
Слагат се сухите чушки, дафинов лист и се покриват с порцеланова чиния.
Добавя се топла вода с разтворен телешки бульон, до средата на сърмите, китка магданоз.
Сърмите се готвят на програма STEW /ЯХНИЯ/, за 40 минути.
Щом свърши програмата, налягането се изпуска и капакът на кукъра се отваря.
Сърмите се сервират топли, поляти със соса, който са пуснали /така си харесваме/.
Зелевите сърми с кайма и ориз, приготвени в мултикукър стават много вкусни и направо се "топят в устата".
Бързо, лесно, вкусно!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар