четвъртък, 20 януари 2022 г.

ЗЕЛЕВИ СЪРМИ С КАЙМА И ОРИЗ



ПРОДУКТИ:
  • кисела зелка 1 бр.
  • свинско мляно месо 600 г
  • ориз 1 ч.ч.
  • лук 1 гл.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • джоджен
  • чубрица
  • лют пипер
  • сухи чушки 3-4 бр.
  • дафинов лист
  • топла вода
  • телешки бульон кубче
  • китка магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:

Този път приготвих сърмите в мултикукър под налягане.

От зелката се отделят листа, на които им се изрязват жилките.

В тиган с мазнина се запържва лука, добавя се каймата, слагат се подправките.
Прибавя се 1 ч.ч. топла вода и се оставя да изври водата.

Сърмите се завиват и се поставят в купата на кукъра.
Слагат се сухите чушки, дафинов лист и се покриват с порцеланова чиния.

Добавя се топла вода с разтворен телешки бульон, до средата на сърмите, китка магданоз.

Сърмите се готвят на програма STEW /ЯХНИЯ/, за 40 минути.
Щом свърши програмата, налягането се изпуска и капакът на кукъра се отваря.

Сърмите се сервират топли, поляти със соса, който са пуснали /така си харесваме/.

Зелевите сърми с кайма и ориз, приготвени в мултикукър  стават много вкусни и направо се "топят в устата". 
Бързо, лесно, вкусно!

ДОБЪР АПЕТИТ!












 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар