сряда, 19 януари 2022 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ В МУЛТИКУКЪР ПОД НАЛЯГАНЕ

Любим крем на малки и големи, вече тестван и в мултикукъра.
Идеален, плътен и без шупли! Като кадифе!


ПРОДУКТИ:
  • яйца 6 бр. L размер
  • захар 1 ч.ч.
  • ванилова захар 1 пак. или ванилия
  • прясно мляко 800 мл
за карамела:
  • 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Млякото се сипва в тенджерка заедно със захарта и се загрява до разтопяне на захарта /но не да заври/.

Добавя се ванилова захар и се смесва с разбитите яйца.

Приготвя се карамел с 1/2 ч.ч. захар, който се разпределя в 4 купички за крем карамел и 1 по-голяма.
Върху втвърдения карамел се сипва млечната смес.

Купичките се покриват плътно с алуминиево фолио.

В купата на кукъра се сипват 2 ч.ч. с вода и се поставя специална решетка или подложка.
Върху нея се нареждат 4-те купички.

Капакът на кукъра се поставя  и се включва на програма STEAMER /ПАРА/, за 10 минути.

Изпуска се налягането и се проверява крема с клечка за зъби, дали се е стегнал.

Пуснах отново същата програма за още 10 минути, тъй като се оказа, че кремът не се е сгъстил достатъчно.

Извадих купичките с готовия крем карамел, оставих да се охладят на стайна температура, след което прибрах в хладилника.

По същият начин приготвих крем карамела в по-голямата купа, пуснах програмата на два пъти по 10 минути.

При сервиране обърнах крема внимателно в чиния.
Резултатът преценете сами по снимките.

ДА ВИ Е СЛАДКО!













 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар