вторник, 11 януари 2022 г.

КАРФИОЛ СЪС СОС БЕШАМЕЛ НА ФУРНА


ПРОДУКТИ:
  • карфиол 500-600 г
  • кашкавал 100-150 г 
за сос Бешамел:
  • масло 50 г
  • брашно 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  •  индийско орехче
ПРИГОТВЯНЕ:

Карфиолът се нарязва на цветчета.
В тенджера с вряща, подсолена вода се слага карфиола и се вари 4-5 минути, като се внимава да не се разкашне, а да хрупка леко.
Отцежда се и се подсушава с домакинска хартия.
Тавата, в която ще се пече карфиола се намазва с масло.
Прехвърля се в нея карфиола и се поръсва със сол.
В тиган се загрява маслото и се прибавя брашно.
Запържва се за кратко и към това се добавя студено прясно мляко.
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
С този сос се залива карфиола, настъргва се отгоре кашкавал и се слагат няколко парченца масло.
Ястието се пече се за 30 минути, до златисто.
По желание се поръсва с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар