ПРОДУКТИ:
- карфиол 500-600 г
- кашкавал 100-150 г
за сос Бешамел:
- масло 50 г
- брашно 1/2 ч.ч.
- прясно мляко 2 ч.ч.
- сол
- черен пипер
- индийско орехче
ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се нарязва на цветчета.
В тенджера с вряща, подсолена вода се слага карфиола и се вари 4-5 минути, като се внимава да не се разкашне, а да хрупка леко.
Отцежда се и се подсушава с домакинска хартия.
Тавата, в която ще се пече карфиола се намазва с масло.
Прехвърля се в нея карфиола и се поръсва със сол.
В тиган се загрява маслото и се прибавя брашно.
Запържва се за кратко и към това се добавя студено прясно мляко.
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
С този сос се залива карфиола, настъргва се отгоре кашкавал и се слагат няколко парченца масло.
Ястието се пече се за 30 минути, до златисто.
По желание се поръсва с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар