Вдъхновена от предложението на "Чудни рецепти" на Софи Мишел
реших да зарадвам близките си в съботната януарска сутрин.
Ако ви си е насъбрал по сух хляб това е точната рецепта,
как да го оползотворите,
като приготвите този прекрасен, вкусен венец от стар хляб.
ПРОДУКТИ:
- хляб 3 филийки и 1 краешник
- кашкавал около100 г
- пушено месо от бут/може колбас/ около 100 г
- масло 30 г
- мащерка сушена 1 каф.л.
- кетчуп 2-3 суп.л.
- яйце 1 бр.L размер
- кисело мляко 2-3 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Хльбът се начупва на едри хапки.
Яйцето се разбива с киселото мляко.
Смесват се и се объркват добре.
Тортена форма, с диаметър 20 см се застила с хартия за печене.
В средата на формата се поставя чаша за крем карамел или друга, която също се обвива с хартия за печене.
Нарежда се половината от хапките хляб, пушено месо и кашкавал.
Слага се кетчуп, поръсва се с мащерка.
Отгоре се запълва с останалия хляб, месо, кетчуп и кашкавал.
Поръсва се с мащерка и се слагат парченца масло.
Пече се в загрята фурна, на 200 градуса, за 30 минути.
Изважда се от фурната, малко да се охлади и се изважда от формата.
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВКУСНАТА ЗАКУСКА!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар