събота, 15 януари 2022 г.

ВЕНЕЦ ОТ СТАР ХЛЯБ

Вдъхновена от предложението на "Чудни рецепти" на Софи Мишел
реших да зарадвам близките си в съботната януарска сутрин.
Ако ви си е насъбрал по сух хляб това е точната рецепта,
 как да го оползотворите,
като приготвите този прекрасен, вкусен венец от стар хляб.



ПРОДУКТИ:

  • хляб 3 филийки и 1 краешник
  • кашкавал около100 г
  • пушено месо от бут/може колбас/ около 100 г
  • масло 30 г
  • мащерка сушена 1 каф.л.
  • кетчуп 2-3 суп.л.
  • яйце 1 бр.L размер
  • кисело мляко 2-3 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Хльбът се начупва на едри хапки.
Яйцето се разбива с киселото мляко.
Смесват се и се объркват добре.
Тортена форма, с диаметър 20 см се застила с хартия за печене.
В средата на формата се поставя чаша за крем карамел или друга, която също се обвива с хартия за печене.
Нарежда се половината от хапките хляб, пушено месо и кашкавал.
Слага се кетчуп, поръсва се с мащерка.
Отгоре се запълва с останалия хляб, месо, кетчуп и кашкавал.
Поръсва се с мащерка и се слагат парченца масло.
Пече се в загрята фурна, на 200 градуса, за 30 минути.
Изважда се от фурната, малко да се охлади и се изважда от формата.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВКУСНАТА ЗАКУСКА!













Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.








 

Няма коментари:

Публикуване на коментар