Изключително вкусни хрупкави банички по турска рецепта.
ПРОДУКТИ:
- кори за баница 3 бр./ кръгли големи, ползвам турски/
- спанак 500 г
- лук 1 бр среден
- яйца 2 бр.
- кисело мляко 1 ч.ч.
- олио 1/2 ч.ч.
- сол
- червен пипер
- черен пипер
и още за отгоре:
- жълтък 1 бр.
- вода 1 с.л.
- сусамово и маково семе
ПРИГОТВЯНЕ:
Спанакът се измива и почиства от дръжки.
Нарязва се и се слага в купа.
Към него се прибавя нарязания лук и подправките сол, черен пипер, червен пипер.
С ръка се намачква и се разбърква, като отделената вода се премахва.
Яйцата се разбиват в отделна купа, прибавя се кисело мляко,олио и с част от тази смес
се намазва първата кора.
Ползва се силиконова четка.
След като се намаже кората се прегъва на две.
Намазва се отново със смес и със щипка се разполага спанак в долния край на кората.
Навива се на руло и се нарязва на еднакви парчета, които се подреждат в застлана с хартия за печене тава.
Баничкитесе намазват със разбит с вода жълтък и се поръсват със сусамово и маково семе.
Пекат се на 180-200 градуса, за 20 минути.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Прекрасно изглежда! Но в рецептата пише 1/2 ч.ч. олио, а в обяснението не се споменава как се ползва - по познатия начин или не.
ОтговорИзтриванеБлагодаря много!Пропуснала съм да добавя.Слага се заедно с яйцата и киселото мляко и тази смес се намазват корите.Весели празници!
ОтговорИзтриване