събота, 18 декември 2021 г.

БАНИЧКИ СЪС СПАНАК

Изключително  вкусни хрупкави банички по турска рецепта.



ПРОДУКТИ:
  • кори за баница 3 бр./ кръгли големи, ползвам турски/
  • спанак 500 г
  • лук 1 бр среден
  • яйца 2 бр.
  • кисело мляко 1 ч.ч.
  • олио 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
и още за отгоре:
  • жълтък 1 бр.
  • вода 1 с.л.
  • сусамово и маково семе
ПРИГОТВЯНЕ:

Спанакът се измива и почиства от дръжки.
Нарязва се и се слага в купа.
Към него се прибавя нарязания лук и подправките сол, черен пипер, червен пипер.
С ръка се намачква и се разбърква, като отделената вода се премахва.
Яйцата се разбиват в отделна купа, прибавя се кисело мляко,олио и с част от тази смес
се намазва първата кора. 
Ползва се силиконова четка.
След като се намаже кората се прегъва на две.
Намазва се отново със смес и със щипка се разполага спанак в долния край на кората.
Навива се на руло и се нарязва на еднакви парчета, които се подреждат в застлана с хартия за печене тава.
Баничкитесе намазват със разбит с вода жълтък и се поръсват със сусамово и маково семе.
Пекат се на 180-200 градуса, за 20 минути.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право






 

2 коментара:

  1. Прекрасно изглежда! Но в рецептата пише 1/2 ч.ч. олио, а в обяснението не се споменава как се ползва - по познатия начин или не.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря много!Пропуснала съм да добавя.Слага се заедно с яйцата и киселото мляко и тази смес се намазват корите.Весели празници!

    ОтговорИзтриване