събота, 18 декември 2021 г.

ПЕЧЕНИ СВИНСКИ ГЪРДИ С ЛУК И БИРА

Проста рецепта, с толкова вкусно и сочно месо, която няма да затрудни никого, 
а и близките ви  ще останат доволни.


ПРОДУКТИ:
  • свински гърди с кост 1 кг
  • лук 4 големи глави
  • чесън 1 глава
  • масло 30-40 г масло
  • бира 250-300 мл
  • сол 
  • червен пипер 1 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • чубрица 1/2 ч.л.
  • соев сос 2 суп.л.
  • лимонов сок 1-2 суп.л.
  • олио 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът се обелва и се нарязва се на елипси.
Слага се в тава, намазана с разтопено масло.
Поръсва се с черен пипер.
В купа се смесват  соев сос, лимонов сок, олио, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.
С помощта на силиконова четка, топната в сместа се намазва месото и се нарежда върху подложката от лук.
С останалият лук се  покрива отгоре.
Чесънът се нарязва на две половини и се слага в тавата.
Добавя се черен пипер и останалото разтопено масло.
Прибавя се бира в свободния край на тавата.
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече за час и 30 минути, на 220 градуса.
След това фолиото се маха и се допича още 20 минути.
Печеното се сервира топло.
При поднасянето месото се облива със сос, приготвен от запечения лук и отделилия се сос, по време на печенето, като се пасират.

 








Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    





 












Няма коментари:

Публикуване на коментар