Проста рецепта, с толкова вкусно и сочно месо, която няма да затрудни никого,
а и близките ви ще останат доволни.
ПРОДУКТИ:
- свински гърди с кост 1 кг
- лук 4 големи глави
- чесън 1 глава
- масло 30-40 г масло
- бира 250-300 мл
- сол
- червен пипер 1 ч.л.
- черен пипер 1/2 ч.л.
- чубрица 1/2 ч.л.
- соев сос 2 суп.л.
- лимонов сок 1-2 суп.л.
- олио 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се обелва и се нарязва се на елипси.
Слага се в тава, намазана с разтопено масло.
Поръсва се с черен пипер.
В купа се смесват соев сос, лимонов сок, олио, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.
С помощта на силиконова четка, топната в сместа се намазва месото и се нарежда върху подложката от лук.
С останалият лук се покрива отгоре.
Чесънът се нарязва на две половини и се слага в тавата.
Добавя се черен пипер и останалото разтопено масло.
Прибавя се бира в свободния край на тавата.
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече за час и 30 минути, на 220 градуса.
След това фолиото се маха и се допича още 20 минути.
Печеното се сервира топло.
При поднасянето месото се облива със сос, приготвен от запечения лук и отделилия се сос, по време на печенето, като се пасират.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар