И днес на Бъдни вечер, по традиция правим
содена питка с малката ми внучка Татяна.
ПРОДУКТИ:
- брашно 520 г
- газирана вода 300 мл
- олио 2 суп.л.
- бакпулвер 15 г
- сол 1 ч.л.
- захар 1 ч.л.
- чубрица 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
В купа за месене на тесто сипваме газирана вода и добавяме олиото.
Разбъркваме.
Пресяваме брашното, като отделяме малко за доизмесване и смесваме със сол, захар, бакпулвер и чубрица.
Разбъркваме.
В купата с течната смес сипваме по малко от брашното замесваме меко тесто, което не трябва да лепне.
Оставяме го да почине за 30-40 минути, след което го слагаме в тава, върху хартия за печене.
С бръснарско ножче правим в средата кръст, а отстрани надупчваме с вилица.
Отгоре поръсваме с малко брашно.
Слагаме питката да се пече на 180 градуса, за около 30-40 минути, до златисто.
Изваждаме от фурната, напръскваме с малко вода и завиваме в памучна кърпа, за да омекне.
Сервираме содената питка топла, поръсена с домашна мерудия.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар