Много добро домашно мезе за червено вино.
Ползвах рецепта на Галина Кънчева.
- свински гърди 1,5 кг
- сол
- черен пипер на зърна
- червен пипер
- чубрица
- дафинов лист
- бахар
- кимион на зърна
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете месото го на кухненския плот, оформете на правилни парчета и го наръсете хубаво със сол, черен пипер и чубрица.
След това го нарежете на ленти около 10 см, като ги навийте на руло и ги завържете стегнато с дебел конец ( канап).
Наредете ги в тенджера върху чиния, обърната обратно и ги залейте със зелев сок ( зелева чорба) да се покрият.
Сложете подправки дафинов лист, бахар, черен пипер, кимион и чубрица.
Варете 2 часа, на слаб котлон, след завиране, като оберете отделилата се пяна, с решетъчна лъжица.
Оставете рулата да изстинат в бульона, след което ги извадете и отцедете, оваляйте в подправки по избор.
Ние ги овалваме в червен пипер само.
Оставете ги в хладилник за 24 часа, след което поднесете, нарязани на колелца, придружени с червено вино, домашен хляб, праз и споделете с близки хора.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар