четвъртък, 30 декември 2021 г.

РУЛЦА ОТ СВИНСКИ ГЪРДИ В ЗЕЛЕВ СОК

Много добро домашно мезе за червено вино.

Ползвах рецепта на Галина Кънчева.




ПРОДУКТИ:
  • свински гърди 1,5 кг
  • сол
  • черен пипер на зърна
  • червен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист
  • бахар
  • кимион на зърна
ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете месото го на кухненския плот, оформете на правилни парчета и го наръсете хубаво със сол, черен пипер и чубрица.
След това го нарежете на ленти около 10 см, като ги  навийте на руло и ги завържете стегнато с дебел конец ( канап).
Наредете ги в тенджера върху чиния, обърната обратно и ги залейте със зелев сок ( зелева чорба) да се покрият.
Сложете подправки дафинов лист, бахар, черен пипер, кимион и чубрица.
Варете 2 часа, на слаб котлон, след завиране, като оберете отделилата се пяна, с решетъчна лъжица.
Оставете рулата да изстинат в бульона, след което ги извадете и отцедете, оваляйте в подправки по избор.
Ние ги овалваме в червен пипер само.
Оставете ги в хладилник за 24 часа, след което поднесете, нарязани на колелца, придружени с червено вино, домашен хляб, праз и споделете с близки хора.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар