ПРОДУКТИ:
- домашно пиле - бройлер 2,5 кг
- ориз 100 г
- краве масло 1/4 пакетче
- 30 г тъмни стафиди
- лук 1 глава
- дреболиите от бройлера
- кралска печурка 3-4 бр.
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- мащерка
- портокал 1 бр.
- вода 2 ч.ч.
- брашно 20 г
за намазване отгоре:
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- соев сос
- сос от нар
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистеният, измит и добре изцеден бройлер се натрива с брашно от вътрешната страна, след което се измива отново и се поръсва със сол и смлян черен пипер.
Дреболиите се сваряват и нарязват на ситно.
Лукът и гъбите се почистват и нарязват.
В сгорещено олио и малко вода се задушава лукът, гъбите, дреболиите от пилето, след което се добавя почистеният и измит ориз, стафидите.
Добавя се вода, сол, черен пипер, червен пипер и мащерка.
Готви се на умерен огън, 10 минути.
След това плънката се охлажда и с нея се пълни бройлера.
Прибавят се 1-2 резенчета портокал и се зашива.
Бройлерът се слага в намазнена тава и отгоре се намазва с приготвената смес.
Върху него се поставят парченца масло и кръгчета портокал, /може малко сланинка/ и се пече на 200 градуса, под фолио, за 2 часа и половина.
Фолиото се маха и пилето се допича още 30 минути, до приятен загар.
Бройлерът не трябва да се препича, а месото му да остане сочно и именно за това се облива с соса от него, по време на печенето.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар