неделя, 28 ноември 2021 г.

ПЪРЖЕН МОРСКИ КЕФАЛ С КАРТОФКИ И ЛИМОН


ПРОДУКТИ:
  • морски костур 1 кг
  • сол
  • брашно към 100-150 г
  • растително масло за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:

Кефалът се измива добре със студена вода.
Люспите се премахват с остър нож, перките се изрязват, опашката се отстранява.
След това се сцепва тялото на рибата през гърба.
Внимателно се махат вътрешностите, почиства се и ципата от коремната кухина.
Рибата се измива и подсушава с домакинска хартия.
Посолява се и се прибира в хладилник поне за час.
В дълбок тиган се сипва растителна мазнина и се слага на котлона.
В купа се сипва брашно и всяка рибка се овалва от всички страни.
Пържи се в горещо олио, на умерен огън.
Когато рибата стане достатъчо кафява от едната страна се обръща внимателно и се пържи от другата страна.
Изважда се върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
Сервираме с пържени карофки и лимон, разбира се и бяло вино.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар