ПРОДУКТИ:
- морски костур 1 кг
- сол
- брашно към 100-150 г
- растително масло за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Кефалът се измива добре със студена вода.
Люспите се премахват с остър нож, перките се изрязват, опашката се отстранява.
След това се сцепва тялото на рибата през гърба.
Внимателно се махат вътрешностите, почиства се и ципата от коремната кухина.
Рибата се измива и подсушава с домакинска хартия.
Посолява се и се прибира в хладилник поне за час.
В дълбок тиган се сипва растителна мазнина и се слага на котлона.
В купа се сипва брашно и всяка рибка се овалва от всички страни.
Пържи се в горещо олио, на умерен огън.
Когато рибата стане достатъчо кафява от едната страна се обръща внимателно и се пържи от другата страна.
Изважда се върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
Сервираме с пържени карофки и лимон, разбира се и бяло вино.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар