Известни са много рецепти за приготвянето на имамбаялдъ.
Предлагам рецепта, която не ми отне много време за приготвяне на
тази вкусотия, а и с нея си оползотворих останалата продукция
от нашата градина- върхарчета, дребни патладжани и домати.
ПРОДУКТИ:
- патладжани 10 бр. дребни
- моркови 300 г
- червени пиперки върхарчета 10 бр.
- чесън 1 глава
- лук 5-6 глави
- домати 300 г
- сол 1 ч.л.
- черен пипер 1 ч.л.
- кимион 1 каф.л.
- балсамов оцет 1 суп.л.
- магданоз
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се обелват и нарязват на едро.
Поставят се в купа, посоляват се и се оставят настрана, за да си пуснат горчивината.
Лукът се обелва и се нарязва на едро.
Чесънът се обелва и се нарязва на филийки.
Морковите се почистват и се нарязват на колелца, а върхарите - на едро, след като сме махнали семето.
Доматите се обелват и нарязват на кубчета.
След като се извадят патладжаните от водата, се изплакват под течаща вода и поставят в тава, в която ще се пекат.
Прибавят се и останалите продукти, както и всички подправки.
Тавата се слага във фурната и се пече на 180 градуса, докато ястието остане на мазнина.
Поръсва се с магданоз и се насипва в бурканчета, които се затварят и се заваряват 5-10 минути.
След това бурканчетата се прибират на хладно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар