сряда, 24 ноември 2021 г.

ИМАМБАЯЛДЪ НА ФУРНА

Известни са много рецепти за приготвянето на имамбаялдъ.
Предлагам рецепта, която не ми отне много време за приготвяне на
тази вкусотия, а и с нея си оползотворих останалата продукция
от нашата градина- върхарчета, дребни патладжани и домати.



ПРОДУКТИ:
  • патладжани  10 бр. дребни
  • моркови 300 г
  • червени пиперки върхарчета 10 бр.
  • чесън 1 глава
  • лук 5-6 глави
  • домати 300 г
  • сол 1 ч.л.
  • черен пипер 1 ч.л.
  • кимион 1 каф.л.
  • балсамов оцет 1 суп.л.
  • магданоз
  • олио
ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се обелват и нарязват на едро.
Поставят се в купа, посоляват се и се оставят настрана, за да си пуснат горчивината.
Лукът се обелва и се нарязва на едро.
Чесънът се обелва  и се нарязва на филийки.
Морковите се почистват и се нарязват на колелца, а върхарите - на едро, след като сме махнали семето.
Доматите се обелват  и нарязват на кубчета.
След като се извадят патладжаните от водата, се изплакват под течаща вода и поставят в тава, в която ще се пекат.
Прибавят се и останалите продукти, както и всички подправки.
Тавата се слага във фурната и се пече на 180 градуса, докато ястието остане на мазнина.
Поръсва се с магданоз и се насипва в бурканчета, които се затварят и се заваряват 5-10 минути.
След това бурканчетата се прибират на хладно.
ДОБЪР АПЕТИТ!






 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар