ПРОДУКТИ:
- ориз 1/2 ч.ч.
- вода 2 ч.ч.
- прясно мляко 1 литър / от него 1/2 ч.ч. за разтваряне на нишестето/
- ванилия 1 пакетче
- нишесте (пшенично или царевично) 3 супени лъжици
- кристална захар 1 ч.ч.
- за поръсване орехови или други ядки
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сложете измития ориз и водата в тенджера, на котлона.
2. Сварете ориза, до омекнване, като разбърквате от време, на време.
3. Към сварения ориз добавете млякото и ванилията, разбъркайте.
4. След това оставете сместа да заври.
5. Междувременно смесете нишестето и млякото в купа, докато нишестето се разтвори напълно.
6. Към врящото мляко добавете нишестеното мляко, а също и захарта и разбъркайте.
7. След като поври още около 15 минути и започне леко да потъмнява, изключете котлона.
8. Разсипете с черпак оризовия пудинг в термоустойчиви съдове за фурна, като оставите малко място върху тях.
9. При мен се получиха 9 купи оризов пудинг на фурна.
10. Поставете купичките в тавата за печене на фурната и напълнете тавата с вода, така че да достигне половината от съда на фурната.
11. Печете на горния рафт на предварително загрята на 180° , докато покафенеят.
12. Украсете с ядки по ваш избор и сервирайте охладен оризовия пудинг на любимите си хора.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар