събота, 20 ноември 2021 г.

ОРИЗОВ ПУДИНГ НА ФУРНА




ПРОДУКТИ:

  • ориз 1/2 ч.ч.
  • вода 2 ч.ч.
  • прясно мляко 1 литър / от него 1/2 ч.ч. за разтваряне на нишестето/
  • ванилия 1 пакетче
  • нишесте (пшенично или царевично) 3 супени лъжици
  • кристална захар 1 ч.ч.
  • за поръсване орехови или други ядки
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сложете измития ориз и водата в тенджера, на котлона.
2. Сварете ориза, до омекнване, като разбърквате от време, на време.
3. Към сварения ориз добавете млякото и ванилията, разбъркайте.
4. След това оставете сместа да заври.
5. Междувременно смесете нишестето и млякото в купа, докато нишестето се разтвори напълно.
6. Към врящото мляко добавете нишестеното мляко, а също и захарта и разбъркайте.
7. След като поври още около 15 минути и започне леко да потъмнява, изключете котлона.
8. Разсипете с черпак оризовия пудинг в термоустойчиви съдове за фурна, като оставите малко място върху тях.
9. При мен се получиха 9 купи оризов пудинг на фурна.
10. Поставете купичките в тавата за печене на фурната и напълнете тавата с вода, така че да достигне половината от съда на фурната.
11. Печете на горния рафт на предварително загрята на 180° , докато покафенеят.
12. Украсете с ядки по ваш избор и сервирайте охладен оризовия пудинг на любимите си хора.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!














Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право





























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар