понеделник, 1 ноември 2021 г.

ПЪРЖЕНО ФИЛЕ ОТ АКУЛА



ПРОДУКТИ:
  • филе от акула 1 кг
  • брашно
  • сол
  • олио
ПРИГОТВЯНЕ:

При приготвянето на акула е необходимо месото да се изкисва задължително в прясно мляко,
или в оцет, или в лимонов сок, поради неприятния мирис на амоняк, на суровото месо.

У дома изкисваме филето от акула във вода с оцет. 
Така то е готово за термична обработка.

Подсушаваме с домакинска хартия и разрязваме на парчета.

Поръсваме със сол и оставяме филетата да си поемат солта, за около 30 минути.

В дълбок тиган загряваме олио, овалваме всяко филе в брашно и изпържваме до златист цвят.

Филето от акула, приготвено по този начин ни е любимо.
Може и да се панира.






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар