ПРОДУКТИ:
- филе от акула 1 кг
- брашно
- сол
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
При приготвянето на акула е необходимо месото да се изкисва задължително в прясно мляко,
или в оцет, или в лимонов сок, поради неприятния мирис на амоняк, на суровото месо.
У дома изкисваме филето от акула във вода с оцет.
Така то е готово за термична обработка.
Подсушаваме с домакинска хартия и разрязваме на парчета.
Поръсваме със сол и оставяме филетата да си поемат солта, за около 30 минути.
В дълбок тиган загряваме олио, овалваме всяко филе в брашно и изпържваме до златист цвят.
Филето от акула, приготвено по този начин ни е любимо.
Може и да се панира.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар