За някой е губене на време, аз го нареках експеримент, и то успешен.
ПРОДУКТИ:
- трънки 1 кг
- вода
- захар 1 кг
- карамфил 3 зрънца
ПРИГОТВЯНЕ:
Избират се добре узрели трънки и се измиват.
Слагат се н тенджера и се покриват с вода.
Варят се към 30 минути, след което се намачкват, с помощта на дървена лъжица и се прецеждат през гевгир, а после през сито, да стане фино.
Готовият и прецеден сок от трънки се слага на котлона, заедно с захар и карамфил.
Вари се на средна степен на котлон,а за 15 минути.
Количеството захар се определя спрямо количеството пюре и на вкус.
Горещият сироп се насипва в чисти, сухи стъклени бутилчици /карамфилът се маха/ и се стерилизира 5 минути, за капачката.
Прибира се на хладно.
Сиропът се разрежда при консумация.
Може да се ползва и като топинг, при гарниране на десерти и сладолед или за декориране на чинии.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар