вторник, 7 септември 2021 г.

ПЪЛНЕНИ КАМБИ С МОРКОВ, ЧЕСЪН И КЕРВИЗ

Чудесни са, както мезе за ракия, така и като гарнитура към печено месо.
Колкото лесни, толкова и вкусни, подходящи за всеки повод !



ПРОДУКТИ:
  • камби 1 кг
  • моркови 3 бр.
  • чесън 2 глави
  • кервиз 1/2 връзка
за всяка камба:
  • сол 1/2 ч.л.
  • захар 1 ч.л.
  • олио 1 ч.л.
  • оцет 1 ч.л.
  • скилидка чесън 1 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте чушките и отстранете семената, с помощта на нож или специален уред.
Подредете ги в тавичка за печене.
Сложете скилидка чесън във всяка камбичка.
След това настържете морковите и напълнете камбите с тях.
Прибавете сол, захар, оцет и олио.
Най-отгоре сложете китка кервиз.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете тавата с камбите и печете 20 минути, докато започнат да омекват.
Пригответе си сухи буркани и напълнете с горещите камби, като леко притискате, за да се наместят.
Затворете бурканите и обърнете с капачките надолу.
Завийте бурканите със старо одеало или покривка /каквото намерите подръка/ и оставете така една нощ.
След това приберете и съхранете на хладно.
Така приготвени камбите могат да се консумират след 10 дни.
Издържат дълго време и са чудесни на вкус.
/От 2 кг камби излизат 7 буркана от 400 г./









Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Няма коментари:

Публикуване на коментар