Чудесни са, както мезе за ракия, така и като гарнитура към печено месо.
Колкото лесни, толкова и вкусни, подходящи за всеки повод !
ПРОДУКТИ:
- камби 1 кг
- моркови 3 бр.
- чесън 2 глави
- кервиз 1/2 връзка
за всяка камба:
- сол 1/2 ч.л.
- захар 1 ч.л.
- олио 1 ч.л.
- оцет 1 ч.л.
- скилидка чесън 1 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте чушките и отстранете семената, с помощта на нож или специален уред.
Подредете ги в тавичка за печене.
Сложете скилидка чесън във всяка камбичка.
След това настържете морковите и напълнете камбите с тях.
Прибавете сол, захар, оцет и олио.
Най-отгоре сложете китка кервиз.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете тавата с камбите и печете 20 минути, докато започнат да омекват.
Пригответе си сухи буркани и напълнете с горещите камби, като леко притискате, за да се наместят.
Затворете бурканите и обърнете с капачките надолу.
Завийте бурканите със старо одеало или покривка /каквото намерите подръка/ и оставете така една нощ.
След това приберете и съхранете на хладно.
Така приготвени камбите могат да се консумират след 10 дни.
Издържат дълго време и са чудесни на вкус.
/От 2 кг камби излизат 7 буркана от 400 г./
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар