понеделник, 6 септември 2021 г.

РАЗЯДКА ОТ ЛЮТИ И ЧОРБАДЖИЙСКИ ЧУШКИ


Лютото дава вкус и индивидуалност на всяка храна.
Тази рецепта е балчишки специалитет с чушки, 
чесън, магданоз и копър, подходяща за любителите на лютото.





ПРОДУКТИ:
  • люти чушки - шипки и чорбаджийски 1 кг
  • моркови 3 бр.
  • чесън 2 глави
  • копър 1 връзка
  • магданоз 1 връзка
  • сол 3 суп.л.
  • захар 1 ч.ч.
  • оцет 2 ч.ч.
  • мед 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Чушките се измиват и нарязват на колелца. /За нарязването на чушките, се ползват ръкавици/
Слагат се в голяма купа.
Чесънът, морковите, магданозът и копърът се нарязват на ситно и се прибавят
към нарязаните чушки.
Всичко се залива с 3 суп.л. сол, 2 ч.ч. оцет и 1 ч.ч. захар.
Престоява 24 часа, като от време на време се разбърква с лъжица.
Напълва се в буркани, заедно с маринатата, като най-отгоре на един буркан /800 г/ се слага по 1 суп.л. мед.
Бурканите се затварят с капачки и се обръщат обратно, за да се разтвори меда.
След около 5-7 дни разядката е готова за консумация.










Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар