Лютото дава вкус и индивидуалност на всяка храна.
Тази рецепта е балчишки специалитет с чушки,
чесън, магданоз и копър, подходяща за любителите на лютото.
ПРОДУКТИ:
- люти чушки - шипки и чорбаджийски 1 кг
- моркови 3 бр.
- чесън 2 глави
- копър 1 връзка
- магданоз 1 връзка
- сол 3 суп.л.
- захар 1 ч.ч.
- оцет 2 ч.ч.
- мед 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се измиват и нарязват на колелца. /За нарязването на чушките, се ползват ръкавици/
Слагат се в голяма купа.
Чесънът, морковите, магданозът и копърът се нарязват на ситно и се прибавят
към нарязаните чушки.
Всичко се залива с 3 суп.л. сол, 2 ч.ч. оцет и 1 ч.ч. захар.
Престоява 24 часа, като от време на време се разбърква с лъжица.
Напълва се в буркани, заедно с маринатата, като най-отгоре на един буркан /800 г/ се слага по 1 суп.л. мед.
Бурканите се затварят с капачки и се обръщат обратно, за да се разтвори меда.
След около 5-7 дни разядката е готова за консумация.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар