Топла, уханна, зеленчукова супа от листа на червено цвекло, отгледано в нашата градина.
Добре ни дойде !
- червено цвекло към 2 връзки
- моркови 2 бр.
- лук 1 глава, може и пресен 2,3 стръка
- брашно 1 суп.л
- домат 1 бр. настърган
- олио 50-60 мл
- ориз 100 г
- гьозум 2 суп.л. нарязан /джоджен/
- сухи чушлета 2-3 бр.
- сол на вкус
- черен пипер 1/3 ч.л.
- червен пипер 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Листата на цвеклото се измиват и почистват от дръжки и жилки, нарязват се на дребно.
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в мазнина.
Добавят се настърганите моркови, а след това една лъжица брашно.
Бърка се, като се внимава да не загори.
Добавя се към 1- 1,5 топла вода.
Слага се сол, черен и червен пипер.
Прибавят се нарязаните листа от червеното цвекло, както гьозум и 2-3 сухи чушлета.
Супата се оставя да ври на умерена степен на котлона 10-15 минути.
Прибавя се ориза и щом стане готов, супата се маха от котлона.
Тази супа не я застройвам, а си я хапваме с препечени филийки и сирене.
Като стана дума за сирене, дъщеря ми ни донесе биволско сирене - много вкусно, та сега влезе в употреба.
Ами добър апетит !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар