неделя, 12 септември 2021 г.

СУПА ОТ ЛИСТА НА ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Топла, уханна, зеленчукова супа от листа на червено цвекло, отгледано в нашата градина.
Добре ни дойде !




ПРОДУКТИ:

  • червено цвекло към 2 връзки 
  • моркови 2 бр.
  • лук 1 глава, може и пресен 2,3 стръка 
  • брашно 1 суп.л
  • домат 1 бр. настърган
  • олио 50-60 мл
  • ориз 100 г
  • гьозум 2 суп.л. нарязан /джоджен/
  • сухи чушлета 2-3 бр.
  • сол на вкус
  • черен пипер 1/3 ч.л.
  • червен пипер 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Листата на цвеклото се измиват и почистват от дръжки и жилки, нарязват се на дребно.
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в мазнина.
Добавят се настърганите моркови, а след това една лъжица брашно.
Бърка се, като се внимава да не загори.
Добавя се към 1- 1,5 топла вода.
Слага се сол, черен и червен пипер.
Прибавят се нарязаните листа от червеното цвекло, както гьозум и 2-3 сухи чушлета.
Супата се оставя да ври на умерена степен на котлона 10-15 минути.
Прибавя се ориза и щом стане готов, супата се маха от котлона.
Тази супа не я застройвам, а си я хапваме с препечени филийки и сирене.
Като стана дума за сирене, дъщеря ми ни донесе биволско сирене - много вкусно, та сега влезе в употреба.
Ами добър апетит !




Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право





 


Няма коментари:

Публикуване на коментар