неделя, 12 септември 2021 г.

СКУМРИЯ, ПЕЧЕНА В ХАРТИЯ

Бързо, лесно, вкусно и полезно !



ПРОДУКТИ:
  • скумрия 1 бр.
  • домати рома 2 бр.
  • лимон 1 бр.
  • сокът от 1 лимон
  • зехтин
  • чесън 2 скилидки / нарязани/
  • магданоз, може копър
  • сол
  • черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:

Скумрията се размразява, отрязва се главата, отстраняват се перките,
опашката, вътрешностите и черната ципа по нея.
Поръсва се от всички страни и отвътре, със сол и черен пипер.
В коремната кухина се поставя нарязан на ситно чесън и магданоз, парченца лимон.
Скумрията се слага в тава, върху хартия за печене, в която са нарязани 2 домата.
Поръсва се с черен пипер и магданоз, полива се със сок от лимон и малко зехтин.
Хартията, върху която сме сложили рибата се оформя като пакет.
Отгоре се слага още един лист.
Оформеният пакет се намокря с малко вода и се слага де се пече на 180 градуса, за 30 минути.
След като скумрията се изпече, пликът се разрязва и рибата се допича, до приятен загар.
При поднасяне тя се полива с отделения при печенето сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар