Бързо, лесно, вкусно и полезно !
ПРОДУКТИ:
- скумрия 1 бр.
- домати рома 2 бр.
- лимон 1 бр.
- сокът от 1 лимон
- зехтин
- чесън 2 скилидки / нарязани/
- магданоз, може копър
- сол
- черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Скумрията се размразява, отрязва се главата, отстраняват се перките,
опашката, вътрешностите и черната ципа по нея.
Поръсва се от всички страни и отвътре, със сол и черен пипер.
В коремната кухина се поставя нарязан на ситно чесън и магданоз, парченца лимон.
Скумрията се слага в тава, върху хартия за печене, в която са нарязани 2 домата.
Поръсва се с черен пипер и магданоз, полива се със сок от лимон и малко зехтин.
Хартията, върху която сме сложили рибата се оформя като пакет.
Отгоре се слага още един лист.
Оформеният пакет се намокря с малко вода и се слага де се пече на 180 градуса, за 30 минути.
След като скумрията се изпече, пликът се разрязва и рибата се допича, до приятен загар.
При поднасяне тя се полива с отделения при печенето сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар