неделя, 19 септември 2021 г.

НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ

С усещане за есен ....
Домашен и без консерванти.



ПРОДУКТИ:
  • ябълки 1,300 кг
  • моркови  700 г
  • сокът от 1 лимон
  • захар 300 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете ябълките от семките.
Нарежете ябълките на произволни парчета, морковите на колелца.
Сложете ги в голяма тенджера и налейте 1,5 л вода.
Варете на умерен огън, докато ябълките и морковите омекнат.
Пюрирайте с пасатор на гладка каша.
Добавете още 1,5 л вода, може и малко повече, зависи какво гъстота на нектара предпочитате.
Прибавете захарта и оставете да ври 10 минути, докато захарта се разтопи и разбърквайте от време на време.
Отделете образувалата се пяна с решетъчна лъжица.
Прибавете лимоновия сок и варете още 5-10 минути.
Може да добавите и листенца индрише.
Махнете нектара от котлона и напълнете в чисти, сухи стъклени бутилки.
Стерилизирайте нектара за 5-10 минути и приберете на хладно.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар