С усещане за есен ....
Домашен и без консерванти.
ПРОДУКТИ:
- ябълки 1,300 кг
- моркови 700 г
- сокът от 1 лимон
- захар 300 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете ябълките от семките.
Нарежете ябълките на произволни парчета, морковите на колелца.
Сложете ги в голяма тенджера и налейте 1,5 л вода.
Варете на умерен огън, докато ябълките и морковите омекнат.
Пюрирайте с пасатор на гладка каша.
Добавете още 1,5 л вода, може и малко повече, зависи какво гъстота на нектара предпочитате.
Прибавете захарта и оставете да ври 10 минути, докато захарта се разтопи и разбърквайте от време на време.
Отделете образувалата се пяна с решетъчна лъжица.
Прибавете лимоновия сок и варете още 5-10 минути.
Може да добавите и листенца индрише.
Махнете нектара от котлона и напълнете в чисти, сухи стъклени бутилки.
Стерилизирайте нектара за 5-10 минути и приберете на хладно.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар