събота, 18 септември 2021 г.

ПАНАКОТА С ПЪПЕШ

 Да изпратим лятото с панакота с пъпеш.

Невероятно вкусен, лек и нежен десерт.


ПРОДУКТИ:

  • пъпеш 300 г + още 100 г 
  • мед 4 суп.л.
  • желатин 10 г
  • 250 г сладкарска сметана
  • 150 мл прясно мляко
  • вода 3 суп.л. за разтваряне на желатина.
ПРИГОТВЯНЕ:

Желатинът се разтваря в 3 супени лъжици вода.
Оставя се да набъбне за 10-15 минути.
Пъпешът /300 г/ се почиства от семена и кори и се нарязва на парчета.
Смила се в блендер, заедно с 1-2 суп.л. прясно мляко и се прецежда, за да стане фино.
Сметаната се слага в касерола, заедно с останалото прясно мляко и се кипва на котлона, прибавя се мед и се разбърква.
След като се охлади се добавя разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Сместа се изсипва в каничка, с която лесно се напълват чаши или купички.
Те се охлаждат за няколко часа в хладилник.
Останалият пъпеш /100 г/ се пюрира / с блендер/, насипва се в силиконова форма за бонбони и замразява във фризер. 
С него се украсява панакотата при поднасяне.

НАСЛАДЕТЕ И СЕ !








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар