Да изпратим лятото с панакота с пъпеш.
Невероятно вкусен, лек и нежен десерт.
ПРОДУКТИ:
- пъпеш 300 г + още 100 г
- мед 4 суп.л.
- желатин 10 г
- 250 г сладкарска сметана
- 150 мл прясно мляко
- вода 3 суп.л. за разтваряне на желатина.
ПРИГОТВЯНЕ:
Желатинът се разтваря в 3 супени лъжици вода.
Оставя се да набъбне за 10-15 минути.
Пъпешът /300 г/ се почиства от семена и кори и се нарязва на парчета.
Смила се в блендер, заедно с 1-2 суп.л. прясно мляко и се прецежда, за да стане фино.
Сметаната се слага в касерола, заедно с останалото прясно мляко и се кипва на котлона, прибавя се мед и се разбърква.
След като се охлади се добавя разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Сместа се изсипва в каничка, с която лесно се напълват чаши или купички.
Те се охлаждат за няколко часа в хладилник.
Останалият пъпеш /100 г/ се пюрира / с блендер/, насипва се в силиконова форма за бонбони и замразява във фризер.
С него се украсява панакотата при поднасяне.
НАСЛАДЕТЕ И СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар