вторник, 28 септември 2021 г.

КЮФТЕНЦА С ПАТЛАДЖАНИ НА ФУРНА - /ПАТЛАДЖАН КЕБАП/

Смело мога да кажа, че това е най-вкусния кебап, който може да приготвите у дома.
С интересна рецепта и голяма почит в турската кухня.




ПРОДУКТИ:
  • патладжани 2 бр. за предпочитане от дългите тънки патладжани
  • кайма 200-250 г
  • лук 1 глава
  • червена пиперка
  • зелена пиперка
  • магданоз 1/2 връзка
  • домати рома едри 2 бр.
  • зелени чушки 2 бр.
  • растителна мазнина за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:

В блендер смелете лука, пиперките и смесете с каймата.
Добавете част от магданоза, сол, черен пипер, кимион, мащерка.
Оформете кюфтета и ги оставете да починат 15 минути.
Измийте двата патладжана, обелете но не съвсем, да станат пъстри.
Нарежете ги на пръстени с дебелина 1 см.
Оставете ги в подсолена вода за 15 минути, да излезе горчивината им.
След това отцедете водата и подсушете патладжаните.
Запържете ги в сгорещена мазнина, но не съвсем, тъй като ще се пекат.
Извадете върху домакинска хартия.
В същата мазнина запържете кюфтетата леко и извадете върху домакинска хартия.
Във форма за печене, аз ползвах две керамични форми наредете парче патладжан, кюфте, домат, както ви хареса.
Останалият домат настържете и добавете във формите, заедно с парченца зелена чушка в празното място.
Печете на 180 градуса, за 20 минути.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВКУСНАТА ГОЗБА!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар