Смело мога да кажа, че това е най-вкусния кебап, който може да приготвите у дома.
С интересна рецепта и голяма почит в турската кухня.
ПРОДУКТИ:
- патладжани 2 бр. за предпочитане от дългите тънки патладжани
- кайма 200-250 г
- лук 1 глава
- червена пиперка
- зелена пиперка
- магданоз 1/2 връзка
- домати рома едри 2 бр.
- зелени чушки 2 бр.
- растителна мазнина за пържене
- сол
- черен пипер
- кимион
- мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:
В блендер смелете лука, пиперките и смесете с каймата.
Добавете част от магданоза, сол, черен пипер, кимион, мащерка.
Оформете кюфтета и ги оставете да починат 15 минути.
Измийте двата патладжана, обелете но не съвсем, да станат пъстри.
Нарежете ги на пръстени с дебелина 1 см.
Оставете ги в подсолена вода за 15 минути, да излезе горчивината им.
След това отцедете водата и подсушете патладжаните.
Запържете ги в сгорещена мазнина, но не съвсем, тъй като ще се пекат.
Извадете върху домакинска хартия.
В същата мазнина запържете кюфтетата леко и извадете върху домакинска хартия.
Във форма за печене, аз ползвах две керамични форми наредете парче патладжан, кюфте, домат, както ви хареса.
Останалият домат настържете и добавете във формите, заедно с парченца зелена чушка в празното място.
Печете на 180 градуса, за 20 минути.
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВКУСНАТА ГОЗБА!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар