Бърз и лесен за приготвяне кетчуп,
който всеки може да си приготви в домашни
условия.
Любим сос в нашето семейство.
Приготвен от домашни, вкусни, слънчеви домати.
ПРОДУКТИ:
- домати 3 кг
- чесън 3,4 скилидки пресовани
- олио 2 суп.л.
- сол 25 г
- захар 150 г
- черен пипер 1/2 ч.л.
- кимион 1/2 ч.л.
- босилек китка
- мащерка китка
- канела 1/2 каф.л.
- оцет 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Доматите се измиват и настъргват на едро ренде.
Слагат се в тенджера да се варят на тих огън, доката сместа изври до 1/3 от обема си.
След това се пасира до гладка смес и отново се слага на котлона.
Прибавя се сол, захар, олио и се вари 10 минути.
Слагат се подправките черен пипер, кимион, босилек, мащерка и канела и се вари още 10 минути.
Добавя се оцет и след 2,3 минути готовият кетчуп се маха от котлона.
Разпределя се в чисти и сухи бутилки, затваря се с капачки и се стерилизира 5-10 минути.
Кетчупът може да се ползва за сандвичи, пица, разнообразни ястия, пържени картофки и други.
Насладете му се !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар