четвъртък, 23 септември 2021 г.

ДОМАШЕН КЕТЧУП

Бърз и лесен за приготвяне кетчуп, 
който всеки може да си приготви в домашни
условия.
Любим сос в нашето семейство.
Приготвен от домашни, вкусни, слънчеви домати.




ПРОДУКТИ:
  • домати 3 кг
  • чесън 3,4 скилидки пресовани
  • олио 2 суп.л.
  • сол 25 г
  • захар 150 г
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • кимион 1/2 ч.л.
  • босилек китка
  • мащерка китка
  • канела 1/2 каф.л.
  • оцет 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Доматите се измиват и настъргват на едро ренде.
Слагат се в тенджера да се варят на тих огън, доката сместа изври до 1/3 от обема си.
След това се пасира до гладка смес и отново се слага на котлона.
Прибавя се сол, захар, олио и се вари 10 минути.
Слагат се подправките черен пипер, кимион, босилек, мащерка и канела и се вари още 10 минути.
Добавя се оцет и след 2,3 минути готовият кетчуп се маха от котлона.
Разпределя се в чисти и сухи бутилки, затваря се с капачки и се стерилизира 5-10 минути.
Кетчупът може да се ползва за сандвичи, пица, разнообразни ястия, пържени картофки и други.
Насладете му се !





 


 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар