понеделник, 13 септември 2021 г.

РАЗЯДКА С КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА, ПИПЕР И МАСЛИНИ

Любима разядка, която винаги намира място на нашата трапеза.


ПРОДУКТИ:
  • кашкавалена извара 400 г
  • майонеза 200 г
  • горчица 1 ч.л.
  • червена пиперка /камбичка/ 1 бр.
  • зелена пиперка 1 бр.
  • маслини каламата 10-12 бр нарязани
  • люта чушка 1 бр.
  • чесън 2,3 скилидки настъргани
  • орехови ядки 1 суп.л.за украса
  • зехтин 1 суп.л. за украса
  • магданоз 1 китка за украса
  • настъргана кора от лимон малко
  • сол на вкус
  • черен пипер 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пиперките и маслините се нарязват на кубчета и се слагат в купа.
Изварата, горчицата и майонезата се смилат в блендер или кухненски робот и се смесват с пиперките и маслините.
Добавя се настърган чесън и кора от лимон.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Поръсва се с натрошени орехови ядки и люта нарязана чушка, полива се със струйка зехтин.
Сервира се с препечени филийки /по-вкусни са/ , украсява се с листенца от магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар