Любима разядка, която винаги намира място на нашата трапеза.
ПРОДУКТИ:
- кашкавалена извара 400 г
- майонеза 200 г
- горчица 1 ч.л.
- червена пиперка /камбичка/ 1 бр.
- зелена пиперка 1 бр.
- маслини каламата 10-12 бр нарязани
- люта чушка 1 бр.
- чесън 2,3 скилидки настъргани
- орехови ядки 1 суп.л.за украса
- зехтин 1 суп.л. за украса
- магданоз 1 китка за украса
- настъргана кора от лимон малко
- сол на вкус
- черен пипер 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пиперките и маслините се нарязват на кубчета и се слагат в купа.
Изварата, горчицата и майонезата се смилат в блендер или кухненски робот и се смесват с пиперките и маслините.
Добавя се настърган чесън и кора от лимон.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Поръсва се с натрошени орехови ядки и люта нарязана чушка, полива се със струйка зехтин.
Сервира се с препечени филийки /по-вкусни са/ , украсява се с листенца от магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар