Бързи, лесни и много вкусни.
За повод и без повод !
ПРОДУКТИ:
- топено сирене на триъгълничета 1 кут.
- яйце 1 бр.
- царевично брашно 1 каф.ч.
- корнфлейкс 1 и 1/2 каф.ч.
- домашно сладко от боровинки
- олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Топените сиренца се изваждат от опаковката, внимателно.
Оформят се топчици с ръце и се нареждат в чиния.
Вземат се три малки купички, като в едната се разбива яйце, във втората се сипва царевично
брашно, а в третата корнфлейкс, който предварително е смлян на по-дребно, в кухненски чопър.
Всяко топче се овалва в царевично брашно, топва се в разбитото яйце, след това се овалва в корнфлейкс.
Сиренцата се пържат в гореща мазнина, като се обръщат от всички страни.
Готовите панирани сиренца се изваждат върху кухненска хартия.
Сервират се в подходящ съд, заедно с домашно приготвено сладко от горски боровинки, които закупихме при една почивка във Велинград.
Ние ги предпочитаме охладени.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар