вторник, 14 септември 2021 г.

ПАНИРАНИ ТОПЕНИ СИРЕНЦА

Бързи, лесни и много вкусни.
За повод и без повод !




ПРОДУКТИ:
  • топено сирене на триъгълничета 1 кут.
  • яйце 1 бр.
  • царевично брашно 1 каф.ч.
  • корнфлейкс 1 и 1/2 каф.ч.
  • домашно сладко от боровинки 
  • олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:

Топените сиренца се изваждат от опаковката, внимателно. 
Оформят се топчици с ръце и се нареждат в чиния.
Вземат се три малки купички, като в едната се разбива яйце, във втората се сипва царевично
брашно, а в третата корнфлейкс, който предварително е смлян на по-дребно, в кухненски чопър.
Всяко топче се овалва в царевично брашно, топва се в разбитото яйце, след това се овалва в корнфлейкс.
Сиренцата се пържат в гореща мазнина, като се обръщат от всички страни.
Готовите панирани сиренца се изваждат върху кухненска хартия.
Сервират се в подходящ съд, заедно с домашно приготвено сладко от горски боровинки, които закупихме при една почивка във Велинград.
Ние ги предпочитаме охладени.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар