понеделник, 9 август 2021 г.

ДОМАШЕН ДЮНЕР




ПРОДУКТИ:
за 2 бр.
  • тортиля питки 2 бр.
  • пилешко филе 1 бр.
  • зелена пиперка
  • червена пиперка
  • лук 1 глава
  • чери домати 8 бр.
  • балсамов оцет 1 с.л.
  • соев сос 1 с.л.
  • черен пипер 
  • сол
  • кимион
  • зехтин 2 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Не е трудно да си приготвиш домашен дюнер и по твой вкус.
Пилешкото филе се разрязва на две части.
Покрива се с прозрачно фолио и се начуква от двете страни.
Поръсва се със сол и черен пипер.
Лукът и пиперките се измиват, почистват и нарязват на кръгчета.
В тиган се загрява зехтин и се слага пилешкото филе за 3-4 минути, след което се обръща от другата страна.
Заедно с пилешкото се пържи и лука до промяна на цвета си.
Изваждат се в чиния.
Прибавят се с нарязаните пиперки и доматчета, като се разбъркват леко, също за няколко минути. В тигана се връща пилешкото след което се сипва соев сос, балсамов оцет, кимион и черен пипер.
Зеленчуците трябва да останат хрупкави.
За пикантен вкус може да се нареже люта чушка.
С тортилята се похлюпва тигана.
По този начин тя омеква леко и поема от вкусовете в тигана.
Приготвя се сос: смес от горчица и майонеза, с който се намазват питките или се поливат с него отгоре /ако е по-рядък/.

ДОБЪР АПЕТИТ!










 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар