ПРОДУКТИ:
за 2 бр.
- тортиля питки 2 бр.
- пилешко филе 1 бр.
- зелена пиперка
- червена пиперка
- лук 1 глава
- чери домати 8 бр.
- балсамов оцет 1 с.л.
- соев сос 1 с.л.
- черен пипер
- сол
- кимион
- зехтин 2 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Не е трудно да си приготвиш домашен дюнер и по твой вкус.
Пилешкото филе се разрязва на две части.
Покрива се с прозрачно фолио и се начуква от двете страни.
Поръсва се със сол и черен пипер.
Лукът и пиперките се измиват, почистват и нарязват на кръгчета.
В тиган се загрява зехтин и се слага пилешкото филе за 3-4 минути, след което се обръща от другата страна.
Заедно с пилешкото се пържи и лука до промяна на цвета си.
Изваждат се в чиния.
Прибавят се с нарязаните пиперки и доматчета, като се разбъркват леко, също за няколко минути. В тигана се връща пилешкото след което се сипва соев сос, балсамов оцет, кимион и черен пипер.
Зеленчуците трябва да останат хрупкави.
За пикантен вкус може да се нареже люта чушка.
С тортилята се похлюпва тигана.
По този начин тя омеква леко и поема от вкусовете в тигана.
Приготвя се сос: смес от горчица и майонеза, с който се намазват питките или се поливат с него отгоре /ако е по-рядък/.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар