неделя, 8 август 2021 г.

ПАНИРАНО ОВЧЕ СИРЕНЕ СЪС ЗАПЕЧЕНИ ЧЕРИ ДОМАТИ



ПРОДУКТИ :

за 2 порции /4 парчета сирене/
  • овче сирене 400 г
  • яйца 2 бр.
  • царевично брашно 1 ч.ч./от него остава/
  • пресен босилек листенца
и още :
  • чери домати 2 клонки
  • сол
  • черен пипер
  • балсамов оцет 1 с.л.
  • зехтин 1-2 с.л.
  • чесън 2 скилидки
  • мащерка 3-4 стръка

ПРИГОТВЯНЕ:

Сиренето се нарязва на 4 парчета от 100 г.
Овалва се в царевично брашно от всички страни, потапя се в разбитите яйца, отново в царевично брашно и се пържи в сгорещено олио, до златист цвят.
Така се приготвя и останалото сирене.

За чери доматите:

Могат да се приготвят на тиган или във фурната.
За целта се слагат в тава и се поливат с 30-40 мл зехтин.
Поръсват се със сол, мащерка, балсамов оцет, черен пипер и чесън, нарязан на ситно.
Пекат се на 200 градуса, за 10-15 минути.
Панираното сирене се сервира със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар