ПРОДУКТИ :
за 2 порции /4 парчета сирене/
- овче сирене 400 г
- яйца 2 бр.
- царевично брашно 1 ч.ч./от него остава/
- пресен босилек листенца
и още :
- чери домати 2 клонки
- сол
- черен пипер
- балсамов оцет 1 с.л.
- зехтин 1-2 с.л.
- чесън 2 скилидки
- мащерка 3-4 стръка
ПРИГОТВЯНЕ:
Сиренето се нарязва на 4 парчета от 100 г.
Овалва се в царевично брашно от всички страни, потапя се в разбитите яйца, отново в царевично брашно и се пържи в сгорещено олио, до златист цвят.
Така се приготвя и останалото сирене.
За чери доматите:
Могат да се приготвят на тиган или във фурната.
За целта се слагат в тава и се поливат с 30-40 мл зехтин.
Поръсват се със сол, мащерка, балсамов оцет, черен пипер и чесън, нарязан на ситно.
Пекат се на 200 градуса, за 10-15 минути.
Панираното сирене се сервира със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар