Да опитаме тези вкусни картофени розички, които се топят в устата.
ПРОДУКТИ:
за 12 бр.
- картофи 6-7 бр
- масло 40-50 г разтопено
- чесън 3-4 пресовани скилидки
- сол 1 ч.л.
- микс черен пипер 1/2 ч.л. прясно смлян
- мащерка прясна или сушена
- пармезан или кашкавал 50 г ситно настърган
ПРИГОТВЯНЕ:
Фурната се загрява на 190 г.
Формата за мъфини се намазва с масло.
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки, с помощта на ренде и се слагат в голяма купа.
Добавят се пресования чесън, сол, черен пипер, мащерка, настъргания пармезан /кашкавал/.
Всичко се разбърква и с ръка се взема от картофите /филийки, подредени една зад друга/ и се нареждат в мъфиновата форма, като наподобяват на розички.
Отгоре се поръсват с черен пипер, сол и мащерка.
Картофените розички се пекат се за около 50 минути, докато върховете им станат златисто кафяви.
След това се изваждат от фурната, а след 5 минути се изваждат от формата и се поднасят топли.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар