четвъртък, 26 август 2021 г.

КАРТОФЕНИ РОЗИЧКИ

Да опитаме тези вкусни картофени розички, които се топят в устата.


ПРОДУКТИ:

за 12 бр.

  • картофи 6-7 бр
  • масло 40-50 г разтопено
  • чесън 3-4 пресовани скилидки
  • сол 1 ч.л.
  • микс черен пипер 1/2 ч.л. прясно смлян
  • мащерка прясна или сушена
  • пармезан или кашкавал 50 г ситно настърган
ПРИГОТВЯНЕ:

Фурната се загрява на 190 г.
Формата за мъфини се намазва с масло.
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки, с помощта на ренде и се слагат в голяма купа.
Добавят се пресования чесън, сол, черен пипер, мащерка, настъргания пармезан /кашкавал/.
Всичко се разбърква и с ръка се взема от картофите /филийки, подредени една зад друга/ и се нареждат в мъфиновата форма, като наподобяват на розички.
Отгоре се поръсват с черен пипер, сол и мащерка.
Картофените розички се пекат се за около 50 минути, докато върховете им станат златисто кафяви.
След това се изваждат от фурната, а след 5 минути се изваждат от формата и се поднасят топли.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право




Няма коментари:

Публикуване на коментар