Кексчетата по тази рецепта са семпли, без глазура,
само с малини в горната им част.
Независимо от това те са неустоими,
лесни за приготвяне и няма да затруднят дори и
начинаещите в кухнята.
Ползвам рецепта за класически пандишпан.
ПРОДУКТИ:
За 6 бр.кексчета:
- яйца 3 бр.
- захар 90 г
- брашно 90 г
и още:
- щипка сол
- ванилова захар 1 пак.
- кора от лимон 1/2 ч.л.
- малини 1 ч.ч.
- пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в две отделни купи.
Белтъците се поръсват с щипка сол и се разбиват до побеляване.
Прибавя се захар и разбиването продължава, до гъста смес.
Към жълтъците се прибавя ванилова захар, настъргана лимонова кора и се разбърква.
Смесва се с разбитите белтъци и се добавя пресятото брашно.
Бърка с шпатула, като се загребва се от дъното, сместа се издига нагоре и обръща.
Така няколко пъти, докато се усвои брашното.
Сместа се разпределя в кексови формички, като най-отгоре се слагат малините.
Кексчетата се пекат в загрята фурна, на 170 градуса, за 20-25 минути.
По желание се поръсват с пудра захар, щом изстинат.
В тестото може да се сложат шоколадови капки или пък кексчетата да се срежат наполовина и гарнират с любим крем, въпрос на лична преценка.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесниза приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи"Различните вкусове""Край софрата""Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар