сряда, 25 август 2021 г.

ПАНДИШПАНОВИ КЕКСЧЕТА С МАЛИНИ

 Кексчетата по тази рецепта са семпли, без глазура, 

само с малини в горната им част.

Независимо от това те са неустоими, 

лесни за приготвяне и  няма да затруднят дори и 

начинаещите в кухнята.



Ползвам рецепта за класически пандишпан.

ПРОДУКТИ:
За 6 бр.кексчета:
  • яйца 3 бр.
  • захар 90 г
  • брашно 90 г
и още:
  • щипка сол
  • ванилова захар 1 пак.
  • кора от лимон 1/2 ч.л.
  • малини 1 ч.ч.
  • пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в две отделни купи.
Белтъците се поръсват с щипка сол и се разбиват до побеляване.
Прибавя се захар и разбиването продължава, до гъста смес.

Към жълтъците се прибавя ванилова захар, настъргана лимонова кора и се разбърква.
Смесва се с разбитите белтъци и се добавя пресятото брашно.

Бърка с шпатула, като се загребва се от дъното, сместа се издига нагоре и обръща.
Така няколко пъти, докато се усвои брашното.

Сместа се разпределя в кексови формички, като най-отгоре се слагат малините.
Кексчетата се пекат в загрята фурна, на 170 градуса, за 20-25 минути.

По желание се поръсват с пудра захар, щом изстинат.
В тестото може да се сложат шоколадови капки или пък кексчетата да се срежат наполовина и гарнират с любим крем, въпрос на лична преценка.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар