четвъртък, 19 август 2021 г.

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ НА ФУРНА С КАШКАВАЛ, БЕКОН И ЯЙЦА

Чудесна идея за лек обяд или вечеря на семейството.


ПРОДУКТИ:
  • домати 3 бр.
  • кашкавал 50 г + 50 г за настъргване
  • яйца 3 бр.
  • пушен бекон към 80-100 г
  • майонеза 1-2 суп л.
  • зелен лук пресен 2-3 стръка /аз сложих замразен, тъй като разполагах с такъв/
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Доматите се измиват.
Отрязват се капаците им.
С лъжичка се издълбава вътрешността им.
Тавата се намазва с мазнина.
Поставят се капаците на доматите с отрязаната част надолу.
Отгоре се слагат издълбаните домати, като в средата се закрепват с клечка за зъби, да не се накланят.
Във всеки домат се слага по 1 ч.л.зелен лук, парче кашкавал, запечен на тиган бекон, чуква се по едно яйце, поръсва се сол и черен пипер, остатъка от зелен лук.
Най-отгоре се слага майонеза и се завършва с настърган кашкавал.
Доматите се пекат на 200 градуса, за 25 минути.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ :












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар