Чудесна идея за лек обяд или вечеря на семейството.
ПРОДУКТИ:
- домати 3 бр.
- кашкавал 50 г + 50 г за настъргване
- яйца 3 бр.
- пушен бекон към 80-100 г
- майонеза 1-2 суп л.
- зелен лук пресен 2-3 стръка /аз сложих замразен, тъй като разполагах с такъв/
- сол
- черен пипер
- магданоз
- олио 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Доматите се измиват.
Отрязват се капаците им.
С лъжичка се издълбава вътрешността им.
Тавата се намазва с мазнина.
Поставят се капаците на доматите с отрязаната част надолу.
Отгоре се слагат издълбаните домати, като в средата се закрепват с клечка за зъби, да не се накланят.
Във всеки домат се слага по 1 ч.л.зелен лук, парче кашкавал, запечен на тиган бекон, чуква се по едно яйце, поръсва се сол и черен пипер, остатъка от зелен лук.
Най-отгоре се слага майонеза и се завършва с настърган кашкавал.
Доматите се пекат на 200 градуса, за 25 минути.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ :
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар