Под влияние на клипче, което гледах с автор
Canan Nefes Hamit Özalp
ПРОДУКТИ:
- дроб телешки 500 г /замених го със свински, понеже по ни харесва/
- брашно за овалване
- сол
- черен пипер
- сухи люти чушки 5-6 бр.
- олио за пържене
- лимон
- магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
За да се приготви прочутият "тава джигер" дробът трябва да е замразен, почистен от ципи.
Реже се на тънки парченца, за да е крехък.
Брашното се смесва със сол и черен пипер.
Дробът се овалва, парче по парче в тази смес, изтупва се ненужното, полепнало брашно и се изпържва в повечко сгорещена мазнина, на разстояние едно от друго.
С помощта на голяма решетъчна лъжица, се изважда, след 1,2 минути.
Става много бързо.
Месните поднасят винаги дроба с пържени, люти, сухи чушки, които се пускат за кратко в горещото олио.
Насладете му се !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар