неделя, 15 август 2021 г.

ДРОБ ПО ОДРИНСКИ ИЛИ "ТАВА ДЖИГЕР"

Под влияние на клипче, което гледах с автор 

Canan Nefes Hamit Özalp



ПРОДУКТИ:
  • дроб телешки 500 г /замених го със свински, понеже по ни харесва/
  • брашно за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • сухи люти чушки 5-6 бр.
  • олио за пържене
  • лимон
  • магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:

За да се приготви прочутият "тава джигер" дробът трябва да е замразен, почистен от ципи.
Реже се на тънки парченца, за да е крехък.
Брашното се смесва със сол и черен пипер.
Дробът се овалва, парче по парче в тази смес, изтупва се ненужното, полепнало брашно и се изпържва в повечко сгорещена мазнина, на разстояние едно от друго.
С помощта на голяма решетъчна лъжица, се изважда, след 1,2 минути.
Става много бързо.
Месните поднасят винаги дроба с пържени, люти, сухи чушки, които се пускат за кратко в горещото олио. 
Насладете му се !










Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар