Как да си приготвим вкусно и бързо замразени мидени ядки,
ще е новата ми публикация днес в блога.
По рецепта на моя колежка.
ПРОДУКТИ:
- мидени ядки замразени 300 г
- морков 1 бр.
- копър 1,2 китки
- чесън 3,4 скилидки
- сокът на 1/2 лимон
- масло 30-40 г
- олио 1 с.л
- сол
- черен пипер
Мидите се размразяват.
Измиват се и се подсушават, за да не пръскат при готвене.
Морковът се настъргва на ситно ренде, чесънът се пресова, копърът се нарязва на ситно.
В тиган се загрява смес от масло и олио.
Запържва се моркова, добавя се чесънът и мидите.
Мидите се готвят 2-3 минути, при често бъркане.
Прибавя се сок от лимон, овкусява се със сол, черен пипер, поръсва се с копър.
Ястието се отстранява от котлона.
При готвенето се образува много ароматен сос, с който се обливат мидите при поднасянето им.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар