петък, 13 август 2021 г.

МИДИ НА ТИГАН С МОРКОВ, ЧЕСЪН, КОПЪР И ЛИМОН

Как да си приготвим вкусно и бързо замразени мидени ядки,
ще е новата ми публикация днес в блога.
По рецепта на моя колежка.


ПРОДУКТИ:
  • мидени ядки замразени 300 г
  • морков 1 бр.
  • копър 1,2 китки
  • чесън 3,4 скилидки 
  • сокът на 1/2 лимон
  • масло 30-40 г
  • олио 1 с.л 
  • сол
  • черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:

Мидите се размразяват.
Измиват се и се подсушават, за да не пръскат при готвене.
Морковът се настъргва на ситно ренде, чесънът се пресова, копърът се нарязва на ситно.
В тиган се загрява смес от масло и олио.
Запържва се  моркова, добавя се чесънът и мидите.
Мидите се готвят 2-3 минути, при често бъркане.
Прибавя се сок от лимон, овкусява се със сол, черен пипер, поръсва се с копър.
Ястието се отстранява от котлона.
При готвенето се образува много ароматен сос, с който се обливат  мидите при поднасянето им. 
ДОБЪР АПЕТИТ!




Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар