По рецепта на Станимир Славов, приготвени по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
- патладжани 3 бр.
- майонеза / лека / 1 кутия от 250 г
- горчица с бяло вино /на зрънца ,такава имах купена/ 1 ч.л.
- черен пипер 1/3 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се измиват и нарязват надлъжно на три части.
Посоляват се само от долната страна и се нареждат върху хартия за печене, в тава.
Запичат се на фурна, до промяна на цвета.
Изваждат се.
Майонезата се смесва с горчица, черен пипер и се разбърква.
С нея се намазват патладжаните.
Доматите се нарязват на колелца и се разполагат върху майонезата.
Патладжаните се пекат на 160 градуса, докато се запекат доматите.
Насладете им се !
Между другото имах гости от Англия, които предпочетоха патладжаните и оставиха пилешките пържоли на скара.
Чиниите се "ометоха" и поискаха рецептата.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Таня! Благодаря за рецептата! Въпросът ми е , след като посолим патладжана, изчакваме ли поне 30 минути, за да изтече горчивото преди изпичането му?
ОтговорИзтриванеКакто винаги лесна. ефектна и любима рецепта с патладжан. Записвам
ОтговорИзтриване