понеделник, 16 август 2021 г.

ПАТЛАДЖАНИ С МАЙОНЕЗА И ДОМАТИ

По рецепта на Станимир Славов, приготвени по мой вкус.


ПРОДУКТИ:
  • патладжани 3 бр.
  • майонеза / лека / 1 кутия от 250 г
  • горчица с бяло вино /на зрънца ,такава имах купена/ 1 ч.л.
  • черен пипер 1/3 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се измиват и нарязват надлъжно на три части.
Посоляват се само от долната страна и се нареждат върху хартия за печене, в тава.
Запичат се на фурна, до промяна на цвета.
Изваждат се.
Майонезата се смесва с горчица, черен пипер и се разбърква.
С нея се намазват патладжаните.
Доматите се нарязват на колелца и се разполагат върху майонезата.
Патладжаните се пекат на 160 градуса, докато се запекат доматите.

Насладете им се !

Между другото имах гости от Англия, които предпочетоха патладжаните и оставиха пилешките пържоли на скара.
Чиниите се "ометоха" и поискаха рецептата.








Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Таня! Благодаря за рецептата! Въпросът ми е , след като посолим патладжана, изчакваме ли поне 30 минути, за да изтече горчивото преди изпичането му?

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги лесна. ефектна и любима рецепта с патладжан. Записвам

    ОтговорИзтриване