сряда, 11 август 2021 г.

ПЕЧЕНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ЛУК, ЛИМОН И МАЩЕРКА



ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе 500 г
  • лук 5-6 глави
  • чесън 2-3 глави
  • пилешки бульон 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка сушена, може и прясна
  • масло 1/3 пакетче от 125 г
  • сокът на 1/2 лимон
  • лимон 1/2 нарязан на четвъртинки
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се нарязва и подсушава с домакинска хартия.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Запечатва се на тиган, до златисто, от всички страни.
Прехвърля се в тава, намазана с част от маслото.
Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на едро, добавят се в тавата.
Прибавя се лимонов сок и парченца лимон, мащерка, останалото масло и пилешкият бульон.
При печенето месото се облива от време на време със соса, за да не прегори.
Ястието се пече за 30 минути, на 200 градуса.
По желание сосът може да се сгъсти накрая, с лъжица царевично нишесте.
ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар