Тази рецепта ще зарадва всеки любител на вегетарианската храна.
ПРОДУКТИ:
За картофеното пюре:
ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се почистват добре.
Нарязват се, ако са едри, на парчета, с дебелина към 5,7 мм, заедно с пънчетата.
В купа се разбъркват зехтин, балсамов оцет, соев сос, кафява захар, пресован чесън, мащерка.
Гъбите се слагат в тиган, с лъжица зехтин и се пържат, докато намалят два пъти обема си и променят цвета си, около 10 минути.
Заливат се с приготвената смес и продължават да се готвят, още няколко минути, докато сосът се редуцира наполовина.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на парчета.
Сваряват се и се пасират.
Към тях се добавят заквасена сметана, прясно мляко, зехтин, чесън, магданоз, риган, босилек, сол, черен пипер.
Ястието се сервира топло, в купа, като първо се разпределя картофеното пюре, следвано от балсамовите гъби, поляти със соса, образувал се при готвенето им.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право



Няма коментари:
Публикуване на коментар