четвъртък, 8 юли 2021 г.

ПИЛЕШКИ ВЪРЗОПЧЕТА С ГЪБИ И КАШКАВАЛ

Пилешкото филе е сред предпочитаните  храни в нашия дом.
С него приготвям разнообразни ястия.
Днешното ястие е едно от тях .


ПРОДУКТИ:
пилешко филе тип "пеперуда" 2 бр.
гъби 200 г пресни/ моите са от фризер замразени, затова са тъмни/
топено сирене слайс 4 бр.
кашкавал към 80 - 100 г
масло 1/2 пакетче от 175 г
заквасена сметана 2 суп.л или гъсто кисело мляко
чесън 2 пресовани скилидки
сол
черен пипер
лимонена мащерка 
обикновена мащерка
магданоз китка
клечки за зъби

ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките филета срязах на две. 
На всяко от тях направих разрез, през средата,
 но да не стига до долу.
След това се направих разширение на разреза от двете страни.
Получи се нещо като джоб.
Идеята с разреза  видях от Йоли и много ми допадна.
Така приготвените джобове  овкусих със сол и черен пипер.
Върху всеки джоб поставих парченце топено сирене.
Тъй като гъбите ми бяха замразени, след като се размразиха
ги подсуших с домакинска хартия и ги запържих с масло
в тиган за кратко, заедно с пресованите скилидки чесън.
Оставих да се охладят.
Подправих със сол, черен пипер и лимонена мащерка.
Смесих със сметана /кисело мляко/ и настърган кашкавал към 1 суп.л.
Разделих плънката на четири и поставих върху топеното сирене.
Отгоре сложих но парче кашкавал и затворих джобовете
с клечки за зъби първо в средата, после оформих като вързопи.
Запечатах ги в масло на тиган, от всички страни, за кратко и
прехвърлих в тава за печене.
Сложих 1/2 ч.ч. с вода и пеках за 30 минути, на 200 градуса.
По време на печенето се получи сос, с който залях
вързопчетата при поднасяне и поръсих с мащерка.
ДОБЪР АПЕТИТ!









 



Прекрасен ден ви пожелавам с този красив залез над Китен !


Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

 












Няма коментари:

Публикуване на коментар