понеделник, 26 юли 2021 г.

КАРТОФЕНИ ГНЕЗДА С ПИЛЕШКО, ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПРОДУКТИ:
👉картофи 600 г
👉пилешко филе 600 г
👉кашкавал 50 г+ още 150 г за отгоре
👉зелена пиперка
👉червена пиперка
👉лук 1 глава
👉гъби 5,6 броя
👉чесън 2 скилидки нарязани
👉сол, черен пипер, магданоз,лют пипер по 5 г
👉доматено пюре 30 г плюс още 50 мл за сос
👉вода 100 мл
👉олио 2 с.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се сваряват и докато са топли се намачкват с преса за картофи.
Добавя се 50 г настърган кашкавал, сол,черен пипер, маграноз и се разбърква с шпатула.
Ръцете се намазняват и се взема топка, колкото среден портокал, оформя се, и се поставя в тава.
Получават се 6-7 топки.
С дъното на чаша с по-малък диаметър от този на гнездото се правят вдлъбнатини, в които ще се постави плънката.
Лукът, пиперките, гъбите, пилешкото месо се нарязват на кубчета. Повече се забавих с пилешкото при нарязването.
Запържват се първо гъбите и се изваждат, след това последователно лука, прибавят се тънко нарязаните скилидки чесън, пилешкото, пиперките.
Накрая се слага 30 мл доматено пюре и се разбъркван.
Така приготвената плънка се изважда и с нея се пълнят всички гнезда.
Отделно се размива 50 мл доматено пюре с 50 мл вода и с това се заливат по края. картофените гнезда.
Отгоре се поръсват с настърган кашкавал.
Гнездата се пекат за 20 минути, на 200 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!

 












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


Няма коментари:

Публикуване на коментар