събота, 31 юли 2021 г.

ЦАРЕВИЧНИ ПЪРЛЕНКИ БЕЗ МЕСЕНЕ

Кухнята ни ухае на царевични пърленки !
По рецепта на Людмила Данова.


ПРОДУКТИ:
  • царевично брашно 1 ч.ч./чаша с вместимост 200 мл /Тъй като царевичното брашно не ми стигна добавих 2 суп.лъжици бяло брашно/
  • яйца 2 бр.
  • бакпулвер 1 бр.
  • сирене към 100 г
  • кашкавал за настъргване
  • ким за поръсване / аз сложих черен кимион /
  • олио 50 мл
  • масло 30 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват в купа, заедно с 50 мл олио и един бакпулвер. 
Добавя се натрошено сирене и царевично брашно.
Всичко се смесва добре с вилица.
Тавата се постила с хартия за печене, сместа се разделя на три части и се разпределя върху хартията.
Върху всяка пърленка се слагат парченца масло, настърган кашкавал и семена от черен кимион, или друг вид.
Пърленките се пекат на 180 градуса, за 20 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 Снимките от този блог са обект на авторско право



























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар