неделя, 25 юли 2021 г.

КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ И МОРКОВИ


ПРОДУКТИ:
  • тиквички 2 бр./средни по големина/
  • моркови 2 бр.
  • яйца 2 бр.
  • брашно 5,6 суп.л./може и повече, преценя се на момента, да не е течна сместа/
  • сирене 100 г
  • кашкавал 100 г
  • копър
  • къри 
  • черен пипер
  • олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичките и морковите се измиват и обелват от кората.
Настъргват се с ренде. Аз си закупих електрическо ренде и с него бързо стават нещата, но може и с обикновено, малко по-бавно.
Тиквичките и морковите се  изцеждат хубаво / за целта ползвам чист тензух/ и се слагат в купа.
Към тях се прибавят настърганите сирене и кашкавал, ситно нарязания копър, разбитите яйца, черен пипер, къри и брашно/ тук отварям една скоба да вметна, че брашното е препечено предварително и го съхранявам в стъклен буркан/. Солта я пропускам, тъй като слагам сирене и кашкавал.
Сместа се разбърква добре.
В тиган с гореща мазнина се слага с лъжица от сместа и леко се притиска отгоре.
Щом се запече от едната страна се обръща и от другата. По този начин и останалите кюфтета.
Готовите кюфтета се изваждат върху домакинска хартия, за да не са мазни.
Поднасят се с чеснов сос, който приготвям докато пържа кюфтетата- кисело мляко 3,6%, малко майонеза, чесън, копър и сол.
Кюфтетата от тиквички и моркови са вкусни са както топли, така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!





 Спорна седмица на всички!


Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар