ПРОДУКТИ:
- тиквички 2 бр./средни по големина/
- моркови 2 бр.
- яйца 2 бр.
- брашно 5,6 суп.л./може и повече, преценя се на момента, да не е течна сместа/
- сирене 100 г
- кашкавал 100 г
- копър
- къри
- черен пипер
- олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките и морковите се измиват и обелват от кората.
Настъргват се с ренде. Аз си закупих електрическо ренде и с него бързо стават нещата, но може и с обикновено, малко по-бавно.
Тиквичките и морковите се изцеждат хубаво / за целта ползвам чист тензух/ и се слагат в купа.
Към тях се прибавят настърганите сирене и кашкавал, ситно нарязания копър, разбитите яйца, черен пипер, къри и брашно/ тук отварям една скоба да вметна, че брашното е препечено предварително и го съхранявам в стъклен буркан/. Солта я пропускам, тъй като слагам сирене и кашкавал.
Сместа се разбърква добре.
В тиган с гореща мазнина се слага с лъжица от сместа и леко се притиска отгоре.
Щом се запече от едната страна се обръща и от другата. По този начин и останалите кюфтета.
Готовите кюфтета се изваждат върху домакинска хартия, за да не са мазни.
Поднасят се с чеснов сос, който приготвям докато пържа кюфтетата- кисело мляко 3,6%, малко майонеза, чесън, копър и сол.
Кюфтетата от тиквички и моркови са вкусни са както топли, така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Спорна седмица на всички!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар